GODE RÅD: Luksusfellen-ekspertene Lene Drange og Magne Gundersen oppdager at Remi Højklint har en gjeld på 493 000 kroner i onsdagens episode av «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

«Luksusfellen»:

- Virkeligheten var ikke helt slik den fremstår i «Luksusfellen»

Remi Højklint slet med en gjeld på 493 000 kroner. Men hevder situasjonen hans ble kunstig fremstilt på TV.

(Dagbladet): For 10 år siden startet det økonomiske marerittet til «Luksusfellen»-deltager Remi Højklint (31) fra Bamble, da han kjøpte seg en Audi A6 Quattro.

Bilen viste seg å være altfor dyr, og deretter startet det som ville bli en evigvarende utskiftning av biler.

På 10 år hadde han kjøpt 10 biler.

Skyhøy gjeld

I tillegg til hyppige bilkjøp brukte Højklint mye penger på mat, datamaskiner og mobiltelefoner, som han betalte på kreditt.

I onsdagens episode av «Luksusfellen» regner ekspertene Magne Gundersen (55) og Lene Drange (26) ut at Højklint har en samlet gjeld på til sammen 493 000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

- TOK TAK I PROBLEMENE PÅ FORHÅND: Remi Højklint hevder han begynte å rydde opp i egen økonomi allerede før Luksusfellen-ekspertene kom på besøk. Foto: TV3
- TOK TAK I PROBLEMENE PÅ FORHÅND: Remi Højklint hevder han begynte å rydde opp i egen økonomi allerede før Luksusfellen-ekspertene kom på besøk. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg hadde en anelse om at gjelden min var opp imot 500 000. Såpass kontroll hadde jeg, forteller Højklint til Dagbladet.

Planla løsning før TV-besøket

I kveldens episode av det populære TV3-programmet er det nemlig faren til Højklint som blir løsningen når han velger å ta gjelden opp i et nytt lån inn på boliglånet sitt.

Men allerede før «Luksusfellen» kom på besøk til 31-åringen fra Bamble hadde nemlig Højklint og familien hans funnet en løsning, ifølge Remi Højklint.

- Livet mitt var ikke slik det ble fremstilt i programmet. Sommeren før «Luksusfellen» kom, var pappa og jeg allerede i gang med løsningen som blir vist på TV, hevder han.

FIKK PRIVAT HJELP: Remi Højklints situasjon ble lettere da faren hjalp ham økonomisk. Foto: TV3
FIKK PRIVAT HJELP: Remi Højklints situasjon ble lettere da faren hjalp ham økonomisk. Foto: TV3 Vis mer

På TV blir løsningen fremstilt som om den dukket opp under innspillingen, mens i virkeligheten hadde 31-åringen allerede startet en forhandling med banken, ifølge ham selv.

Højklint hevder han opplyste TV3 om dette på forhånd og at han fikk tilbud om å trekke seg. Men han valgte likevel å stille opp for å få økonomisk rådgivning.

- De kom jo inn og hjalp meg med å sette opp et budsjett, og de fikk meg til å forstå hvor mye penger jeg egentlig brukte på mat osv., forteller han.

- Åpnet øynene hans

TV3 mener «Luksusfellen»-deltagelsen har vært viktig for å få Højklint til å legge om livet, til tross for at han allerede hadde begynt å betale ned gjelden.

- De som melder seg på «Luksusfellen» er folk som har innsett at de har et stort problem som må løses, og at Remi selv tok grep og var i gang med en løsning er en positiv ting. Remi var ikke klar over hva han brukte penger på og hvor mye penger han brukte på for eksempel mat og bil, så at Luksusfellen fikk åpnet øynene hans for dette er helt sikkert, sier Linda Glomlien i TV3 til Dagbladet.

- Økonomene i programmet hjelper også med å lage budsjett og forhandle frem gunstige avtaler med kreditorer, noe som hjelper deltakerne mye når de skal stå på egne ben, legger hun til.

Holder seg på matta

Siden Højklint var med i «Luksusfellen» har han vært nøye med å holde seg på matta økonomisk.

Han har også holdt seg unna nye bilkjøp og lever så økonomisk som mulig.

Hallgeir Kvadsheim klarer ikke å holde maska når «Luksusfellen»-kollegaen får problemer med et gjenstridig sauegjerde under innspillingen. Vis mer

- Jeg har ikke slavisk fulgt budsjettet de satte opp til meg, men jeg har forsøkt å leve så nøkternt som mulig, sier han, og legger til at han spesielt har vært streng på matposten i budsjettet.

- Jeg samarbeider med kjæresten når det kommer til mat. Der har vi et fast budsjett, forteller han.

Til tross for at Højklint for øyeblikket er uten jobb, er målet fortsatt å være gjeldfri i løpet av fem år.