Julia Bradbury:

Viser ærlig bilde etter brystkreften

Programlederen måtte opereres etter kreftbeskjed.

OPERERT: Programleder Julia Bradbury måtte denne uken fjerne ett bryst. Nå deler hun oppdatering. Foto: Ken McKay/ITV/NTB
OPERERT: Programleder Julia Bradbury måtte denne uken fjerne ett bryst. Nå deler hun oppdatering. Foto: Ken McKay/ITV/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned kom den triste nyheten om at den britiske tv-profilen Julia Bradbury (51) hadde fått påvist brystkreft. Det oppdaget hun etter en standard mammografiundersøkelse.

Kort tid seinere avslørte 51-åringen at hun forberedte seg på en operasjon - som et ledd i kreftbehandlingen, ifølge Sky News.

Måtte fjerne bryst

Operasjonen hun måtte gjennom var en mastektomi, som er fjerning av ett eller begge bryst enten delvis eller fullstending.

Fredag forrige uke publiserte Bradbury et bilde på Twitter, der hun forberedte seg på å ta farvel med det ene brystet.

«Hadet bra, venstre pupp. Takk. Jeg har ammet barna med deg, jeg har hoppet i havet, jeg har gått tusen mil med deg. Nå er det på tide med noe nytt», skrev hun til innlegget.

Samtidig oppfordret hun følgerne sine til å sjekke seg for brystkreft, og påpekte at «én person blir diagnostisert med brystkreft i Storbritannia hvert tiende minutt».

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Delte ærlig bilde

Mandag denne uka kom oppdateringen.

Da delte hun nemlig et ærlig bilde med følgerne sine, denne gang fra sykehussenga.

«Angsten jeg følte før mastektomien var overvelmende. Nå føler jeg lettelse», innleder hun.

51-åringen skriver videre at hun er trist over at det er «et så brutalt inngrep som må til for mange kreftpasienter», men at hun «velger livet».

På sosiale medier skriver tv-profilen også at hun må bruke en spesielt designet BH de neste seks ukene for å beskytte kroppen etter operasjonen.

Julia Bradbury er best kjent som programleder for BBC og ITV, der hun har spesialisert seg i dokumentarer og forbrukerforhold. Hun er aller mest kjent som programleder for BBC One-programmet «Countryfile».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer