Sylvi Listhaug er gravid - tar tre til fire måneders permisjon:

- Viser at det er mulig å ha en toppjobb, og likevel få barn

Sylvi Listhaug mottar støtte for å dele foreldrepermisjonen.

GRAVID: På nyåret blir Sylvi Listhaug trebarnsmor. Til Se og Hør forteller hun at hun planlegger å være hjemme i tre til fire måneder etter fødselen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GRAVID: På nyåret blir Sylvi Listhaug trebarnsmor. Til Se og Hør forteller hun at hun planlegger å være hjemme i tre til fire måneder etter fødselen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I tirsdagens utgave av Se og Hør ble det kjent at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (38) venter sitt tredje barn.

Til bladet forteller hun at svangerskapet går strålende, og at hun planlegger å være hjemme i mellom tre og fire måneder etter fødselen på nyåret, før ektemannen Espen Espeset (41) tar over stafettpinnen.

- Jobben krever det

Til Dagbladet forteller Listhaug at hun tar en forholdsvis kort permisjon, fordi jobben krever det.

- Jeg har en jobb som krever at jeg kommer raskt tilbake. Vi skal drive valgkamp neste år, så jeg har nok ikke tid til å være lenge borte. Jeg har en veldig flink mann som mer enn godt nok klarer å ta over dette og holde fortet hjemme, så det blir veldig bra.

Fra før har Listhaug og ektemannen to barn på fem og åtte år. Statsråden sier til Dagbladet at hun ikke vil belære andre om hvordan man skal dele permisjon eller leve sitt liv.

- Alle har forskjellige situasjoner, behov, ekteskap og karriere. Det er helt opp til den enkelte familie å gjøre det på en hensiktmessig måte. For oss betyr det at jeg tar mindre permisjon mens mannen min tar mer. For andre kan det være helt andre løsninger som gjelder, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer