Prins Harry og Hertuginne Meghan

Viser fram dåpsbarnet

Hedrer prinsesse Diana i nye bilder.

MIDTPUNKT: Bakerst fra venstre: Prins Charles, Meghans mor Doria Ragland, prinsesse Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale, og prins William. Foran fra venstre: Camilla, hertuginnen av Cornwall, prins Harry, hertuginne Meghan, Archie og hertuginne Kate. Foto: Chris Allerton / Sussex Royal / NTB Scanpix
MIDTPUNKT: Bakerst fra venstre: Prins Charles, Meghans mor Doria Ragland, prinsesse Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale, og prins William. Foran fra venstre: Camilla, hertuginnen av Cornwall, prins Harry, hertuginne Meghan, Archie og hertuginne Kate. Foto: Chris Allerton / Sussex Royal / NTB ScanpixVis mer

Lørdag ble prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) sønn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor døpt i en privat dåpsseremoni i St. George's kapell i Windsor.

Tidligere denne uka ble det kjent at dåpen vil bli en svært privat affære, og hertugparet slapp også den sjokkerende beskjeden om at de ikke vil avsløre hvem som nå er den lille hjerteknuserens faddere.

Det uvanlige valget fikk mange til å reagere, også Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mente at dette var et spesielt valg av paret.

- Det har så vidt jeg vet aldri skjedd før at kongelige har holdt tilbake denne informasjonen. Hvis poenget er å skape mindre oppmerksomhet, tenker jeg at det virker mot sin hensikt, sa hun.

Viser fram sønnen

I den overraskende kunngjøringen kom imidlertid Meghan og Harry med en gladnyhet til fansen, nemlig at de ville komme til å dele dåpsbilder av sønnen fra den store dagen.

Og nå er bildene her.

ENDELIG: Det er mange som har lengtet etter å få se bilder av lille Archie. Her sammen med mamma Meghan og pappa Harry. Foto: Chris Allerton / Sussex Royal / NTB Scanpix
ENDELIG: Det er mange som har lengtet etter å få se bilder av lille Archie. Her sammen med mamma Meghan og pappa Harry. Foto: Chris Allerton / Sussex Royal / NTB Scanpix Vis mer

Hedrer Diana

To bilder er foreløpig delt i anledning den store dagen, ett av dåpsbarnet og hans to foreldre, og et av ham sammen med foreldrene, prins William og Hertuginne Kate, prins Charles og hertuginne Camilla, og Meghans mor, Doria Ragland.

Mellom Ragland og prins William står to forholdsvis ukjente kvinner, som ifølge The Sun er prins Harrys tanter, og prinsesse Dianas søstre, Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale.

At prinsesse Diana hedres på denne måten, ved at søstrene hennes får ta så stor del av dagen, vekker følelser hos flere i kommentarfeltet på Instagram.

- Så rørende å se prinsesse Dianas søstre inkludert, skriver en.

- Elsker hvordan de er de eneste kongelige som alltid inkluderer Dianas familie, skriver en annen.

- Jeg kan ikke huske at Spencer-tantene har vært på tidligere offisielle bryllup- eller dåpsbilder. Så vakkert å se at de er inkludert, skriver en tredje.

Takker folket

Som nevnt var de fleste forberedt på at dåpen ville være svært privat og at få detaljer ville deles. Lørdag slipper likevel paret mer informasjon om sønnens dåp på Instagram.

- I morges ble sønnen til hertugen og hertuginnen av Sussex, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, døpt i en privat seremoni på Windsor Castle, ledet av erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, skriver de blant annet.

- Hertugen og hertuginnen er svært glade over å kunne dele denne gleden med folket, som har vært svært støttende siden sønnen deres kom til verden. De takker for varmen de har mottatt i forbindelse med fødselen og dette spesielle øyeblikket, heter det videre.

Paret skriver også at de kongelige føler seg heldige som har hatt muligheten til å tilbringe dagen sammen med familien og Archies faddere.

FOLKEFEST: I likhet med da Harry og Meghan giftet seg i fjor var det også lørdag folkefest i windsor. Foto: NTB Scanpix
FOLKEFEST: I likhet med da Harry og Meghan giftet seg i fjor var det også lørdag folkefest i windsor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjermet fra offentligheten

Selv om Archies dåp ble alt annet enn en offentlig affære, ble det i forkant likevel lekket en del detaljer om hvordan den store dagen ville bli.

Blant annet at han etter alt å dømme skulle døpes i den samme dåpskjolen som hans søskenbarn prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1) gjorde da de ble døpt.

SAMME KJOLE: Prins William og hertuginne Kates sønn Louis ble døpt i fjor. Lørdag ble fetteren etter alt å dømme døpt i samme kjole. Foto: NTB Scanpix
SAMME KJOLE: Prins William og hertuginne Kates sønn Louis ble døpt i fjor. Lørdag ble fetteren etter alt å dømme døpt i samme kjole. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjolen er brukt av alle dronningens oldebarn, og er en relativt ny kjole, men som er en kopi med røtter tilbake til dronning Victorias tid på 1800-tallet, ifølge The Sun.

Først et par dager etter at Archie kom til verden, avslørte hertugparet navnet hans. Det gjorde de bare få timer etter at de hadde vist ham til folket for første gang. At paret har valgt et annerledes navn, uttalte Se og Hørs kongehusekspert følgende om:

- Her overrasket de på navnefronten også. Dette er et par som liker å gjøre ting på sin måte. De har sannsynligvis valgt ut fra hjertene sine, og kalt barnet det de selv ønsker at det skal hete, uten å henge seg opp i gamle tradisjoner, sa Caroline Vagle.

- Som oftest har kongelige mange navn, og man kan fort linke dem til eldre slektninger. I dette tilfellet traff ingenting meg umiddelbart, la hun til.

VISER FRAM SØNNEN: Da Meghan og Harry viste fram sønnen sin for første gang, fortalte de hvordan de siste dagene har vært for dem. Video: CNN Vis mer

«Sønn av Harry»

The Sun skrev at navnet har en slags binding til det britiske kongehuset, ettersom den lille guttens fetter, prins George (5), kalles nettopp «Archie».

Mountbatten-Windsor ble ifølge The Guardian satt sammen i 1960, da dronning Elizabeth bestemte at etterkommere av henne som ikke blir omtalt som «Deres Kongelige Høyhet» kan bruke det. Verken prins Harry, prins William eller Williams tre barn bruker etternavnet.

Navnet Harrison, som er av britisk opphav, er svært passende. Det betyr nemlig «sønn av Harry».

Helt siden lille Archie kom til verden 6. mai har hertugparet skjermet han godt fra offentligheten, og dåpen ble altså intet unntak. Bare tre ganger tidligere har prinsen og kona vist ham fram, den gang i anledning fødselen og så på mor- og farsdagen i Storbritannia.