VISER FRAM SØNNEN: Da Meghan og Harry viste fram sønnen sin for første gang, fortalte de hvordan de siste dagene har vært for dem. Video: CNN Vis mer

Hertuginne Meghan og prins Harry:

Viser fram sønnen for første gang

Stolte foreldre delte første glimt av «Baby Sussex».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag morgen ble hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) foreldre til sitt første barn. Nyheten ble delt med offentligheten rundt ti timer etter at deres sønn kom til verden, og fram til nå har både navn og bilde latt vente på seg.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

I dag kunne derimot hertugparet gi verden og ivrige rojalister et glimt av vesle «Baby Sussex», som er det fjerde barnebarnet til prins Charles (70) og det åttende oldebarnet til dronning Elizabeth (93). Hertugparets sønn blir nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen.

- Det er magisk og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig, sa hertuginnen stolt, og la til:

FAMILIE PÅ TRE: Mandag morgen ble hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) foreldre til sitt første barn. Nå viser de fram sønnen, der bildene er tatt i Windsor Castle. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
FAMILIE PÅ TRE: Mandag morgen ble hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) foreldre til sitt første barn. Nå viser de fram sønnen, der bildene er tatt i Windsor Castle. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Han har det søteste temperamentet. Han er så rolig. Han har vært som en drøm, så det har vært noen spesielle dager.

Ektemannen fulgte opp:

- Alle sier at babyer endrer seg masse på to uker. Utseendet hans endrer seg hver dag. Det er skikkelig flott. Vi er glade for å ha denne lille lykkeklumpen her.

FØRSTE GLIMT: Meghan og Harry viste onsdag frem den lille gutten. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
FØRSTE GLIMT: Meghan og Harry viste onsdag frem den lille gutten. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
STORFORNØYD: Det er foreløpig ikke kjent hva den lille gutten skal hete. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
STORFORNØYD: Det er foreløpig ikke kjent hva den lille gutten skal hete. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- I himmelen

Få kjente til detaljene rundt fødselen av hertuginne Meghan (37) og prins Harrys (34) første barn. Det var rundt klokka 14.45 norsk tid at de første meldingene kom om at fødselen til Meghan var i gang. Etter at babynyheten var offentliggjort, møtte en særdeles begeistret og stolt prins Harry verdenspressen utenfor Windsor Castle.

- Jeg har ikke vært til stede under mange fødsler, dette er faktisk min første. Det var fantastisk, overveldende og jeg er utrolig stolt av min kone. Som hver far og forelder sier, er barnet helt fantastisk, så denne lille krabaten er til å dø for. Jeg er i himmelen, sa han.

Det var de nybakte foreldrenes aller nærmeste som fikk vite om nyheten først. Slik tradisjonen er, skal dronning Elizabeth være den første i rekken, i tillegg til barnets bestefar Charles og hans kone Camilla, samt prins William og hertuginne Kate.

FØDT: Meghan Markle har født en gutt, og Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller det alle lurer på: Hva skjer nå? Vis mer

Involverte Dianas søsken

Harry og Meghan fikk samtidig stor oppmerksomhet i tabloidpressen for en heller uvanlig og rørende gest: De valgte nemlig å inkludere prinsesse Dianas søsken blant dem som fikk vite om fødselen aller først. Det kom fram i en pressemelding fra det britiske kongehuset mandag.

Både Lady Jane Fellowes (62), Lady Sarah McCorquodale (64) og Earl Spencer (54) var «informert og overlykkelige over nyheten».

- Virkelig flotte nyheter i dag. Gratulerer så mye!, skrev Dianas lillebror, Spencer, på Twitter.

Prinsesse Diana døde som kjent i en bilulykke i Paris i 1997, da Harry bare var 12 år gammel. Den britiske prinsen har aldri lagt skjul på hvordan morens bortgang har preget livet hans, og snakket blant annet om den tragiske hendelsen i 2016.

ALDRI GLEMT: For prins Harry har det vært viktig å hedre mor i livets store begivenheter. Prinsesse Diana gikk bort i 1997. Foto: NTB Scanpix
ALDRI GLEMT: For prins Harry har det vært viktig å hedre mor i livets store begivenheter. Prinsesse Diana gikk bort i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry har tidligere uttalt at han mente moren «ville vært i ekstase, hun ville hoppet opp og ned og vært så glad. Og så ville hun trolig vært bestevenn med Meghan», om hun hadde vært i live og fått nyheten om at paret skulle gifte seg i fjor.

Paret har også hedret prinsens avdøde mor ved flere anledninger - blant annet på bryllupsdagen.

Foruten prinsens aller nærmeste, er også Doria Ragland, hertuginnens mor, overlykkelig etter fødselen.

Ble ikke nevnt

I den offisielle uttalelsen uteble imidlertid én person - nemlig hertuginnens far, Thomas Markle (74). Helt siden før bryllupet til Harry og Meghan i mai i fjor, har forholdet mellom sistnevnte og hennes familie blitt skrevet opp og ned om i internasjonal presse.

Både halvsøsteren Samantha og faren Thomas har siden skapt en rekke overskrifter, blant annet på bakgrunn av at de hevder de har mistet kontakten med hertuginnen siden bryllupet.

Familiekonflikter til tross, ser det nå ut til at Markle er en svært stolt bestefar.

- Jeg er lykkelig over å høre at mor og barn har det bra. Jeg er stolt over at barnebarnet mitt er født inn i den britiske kongefamilien, og jeg er sikker på at han vil vokse opp til å tjene kronen og det britiske folk med nåde, verdighet og ære, sier han i en pressemelding til The Sun.

- Gud velsigne barnet, jeg ønsker ham god helse og lykke. Og gratulerer til min kjære datter, hertuginne Meghan, og prins Harry. Gud bevare dronningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer