Vladimir Putin:

Viser sjeldne bilder av Putins døtre

Oligarken Sergej Pugatsjov skal angivelig ha havnet i unåde hos den russiske presidenten.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin har lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Nå er gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I land som Norge og USA er vi vant til at familiene til statsoverhoder også er offentlige personer. De stiller opp på fotograferinger, lar seg intervjue og blir ofte en snakkis. Døtrene til Obama-paret har blant annet fascinert mange, mens ektemennene til både Erna Solberg og Mette Frederiksen ofte frekventerer i spaltene.

Det er ikke tilfellet for Vladimir Putins familie. Det er kjent at han har to barn, og det mistenkes av enkelte at han kan ha flere. Maria og Jekaterina har begge valgt nokså offentlige liv i voksen alder, men sto sjelden ved farens side i offisielle sammenhenger da de var små. Det skal nevnes at Putin først ble president i 1999, men han holdt mange offentlige verv før den tid.

- Jeg diskuterer aldri spørsmål tilknyttet min familie. De er ikke involvert i næringslivet eller politikk. De vil ikke dette, sa Putin i 2015.

Privat informasjon

Av den grunn vekker det nå oppsikt at en av Putins antatte fiender har bestemt seg for å dele barnebilder av de to mystiske døtrene. Den tidligere styrtrike oligarken Sergej Pugatsjov havnet angivelig i unåde hos presidenten for flere år siden, og lever angivelig i frykt for represalier etter å ha vært lederens «bankmann» i flere år. Mer om det seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer