Lill-Babs:

Visste ikke at hun var syk. Slik var Lill-Babs’ siste dager

- Hun satt i lenestolen sin og lo, men man kunne kjenne at det var en anstrengt stemning i rommet.

GLEDESSPREDER: Lill-Babs var kjent for sin kløkt, humor og humør. Hennes siste dager sto i sterk kontrast til nettopp dette og kvinnen som hadde bergtatt Sverige siden 1960-tallet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GLEDESSPREDER: Lill-Babs var kjent for sin kløkt, humor og humør. Hennes siste dager sto i sterk kontrast til nettopp dette og kvinnen som hadde bergtatt Sverige siden 1960-tallet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kom den triste nyheten om at den svenske, folkekjære artisten Lill-Babs (80), eller Barbro Margareta Svensson som hun egentlig het, sovnet stille inn etter kort tids sykdom.

Lill-Babs, som blant annet er kjent for låta «Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?», visste ikke at hun var syk før hun i mars ble innlagt på sykehus som følge av hjerteflimmer, der legene seinere oppdaget en ondartet kreftsvulst.

80-årsdagen hennes i mars skulle egentlig feires med pomp og prakt, men ble tilbrakt i sykesenga.

Skulle skrives ut

Det var i starten av mars at artisten ble lagt inn på sykehus med hjerteflimmer. Det er flere år siden 80-åringen fikk beskjed om at hun har hjerteproblemer. I 2004 kollapset hun under en konsert i Stockholm, og legene slo da fast at hun led av hjerteflimmer.

Tilstanden er en rask og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertets forkamre som medfører at forkamrene pumper raskt, uregelmessig og med liten pumpekraft.

- Jeg har lært meg å høre på kroppen min, og for det meste sier den at det går helt utmerket å takke ja til underholdningsoppdrag, har artisten tidligere fortalt om sin helsetilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer