Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan McCain:

Visste ikke at Ivanka skulle være til stede under Trump-slakt

Letter på sløret om den mye omtalte seansen.

- PINLIG: Jared Kushner og Ivanka Trump fikk hard medfart etter deltakelsen i John McCains minneseremoni i fjor. Nå forteller dattera, Meghan McCain (t.h.), at hun var uviten om deres deltakelse. Foto: NTB Scanpix
- PINLIG: Jared Kushner og Ivanka Trump fikk hard medfart etter deltakelsen i John McCains minneseremoni i fjor. Nå forteller dattera, Meghan McCain (t.h.), at hun var uviten om deres deltakelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor døde tidligere presidentkandidat og Arizona-senator John McCain (81) som følge av aggressiv hjernesvulst. Da det i etterkant ble holdt en minneseremoni for ham i Washington, vakte spesielt talen til dattera stor oppsikt.

Den nå avdøde senatoren og hans republikanske partifelle, president Donald Trump, hadde som kjent et motsetningsfylt og til tider fiendtlig forhold. Dette viste seg også tydelig da McCains datter, Meghan McCain (34), regelrett ydmyket den amerikanske presidenten i sin tale.

Hun uttalte blant annet at faren var en «stor mann» og oppfordret andre til å leve etter hans eksempel.

- Vi samles her for å sørge over en amerikansk storhets bortgang. Ekte vare, ikke billig retorikk fra menn som aldri vil være i nærheten av det offeret han så villig ga, sa hun blant annet.

- Så dem der

På tilskuerbenken satt blant andre tidligere presidenter, flere titalls kongressrepresentanter, statsledere og familiemedlemmer. Donald Trump (72) var ikke invitert, men til manges store overraskelse dukket dattera Ivanka Trump (37) opp sammen med ektemannen, Jared Kushner (38).

Dette var ikke kjent for Meghan McCain - som først innså at paret satt i salen da hun sto på talerstolen.

- Jeg visste ikke at de skulle komme. Ikke før jeg så dem der, avslører 34-åringen i et intervju med Porter Magazine, gjengitt av People.

TIL STEDE: Jared Kushner og Ivanka Trump satt på tilskuerbenken da blant andre Meghan McCain sendte stikk i retning Donald Trump. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
TIL STEDE: Jared Kushner og Ivanka Trump satt på tilskuerbenken da blant andre Meghan McCain sendte stikk i retning Donald Trump. Her avbildet ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan McCain omtalte aldri Donald Trump ved navn, men det var altså ingen tvil om hvem hun gjennomgående siktet til. I ettertid var det flere som ikke kunne unnlate å påpeke at det tilsynelatende ble en særdeles pinlig seanse for ekteparet.

- Jeg kikket til siden og så dem, og ... Vel, de fikk høre det jeg hadde å si, sier McCain om seansen.

Uklarheter rundt invitasjon

Etter at minneseremonien var over, var det flere som satte spørsmålstegn - ikke bare ved ekteparets deltakelse - men hvorvidt de to i det hele tatt var invitert.

Det hvite hus-korrespondent Katie Rogers i New York Times tok derimot til Twitter for å oppklare nettopp dette.

- Ivanka Trump ble bedt om å delta av Lindsey Graham (senator og nær venn av McCain, journ.anm.) da de to møttes tidligere denne uka. (...) Graham sa at det ville være en fin gest dersom Ivanka og Jared møtte opp. Han forhørte seg for øvrig med Cindy McCain (McCains enke, journ.anm.) først, skrev hun.

Saken fortsetter under:

SENDTE STIKK: Selv om han ikke nevnte navn, var det ingen tvil om hvem tidligere president Barack Obama siktet til under deler av minnetalen for John McCain lørdag. Video: CNN Vis mer

Kritikk

Det var heller ikke bare dattera til den avdøde senatoren som brukte anledningen til å sende stikk i retning Donald Trump.

Også tidligere president Barack Obama beskrev en politikk født av frykt i sin tale - som ble oppfattet som en beskrivelse av hva hans etterfølger står for.

George W. Bush hadde i likhet med Obama en klar undertone av kritikk mot president Trump.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!