Jan Thomas og Christopher Mørch Husby:

- Visste ikke hva han gikk inn i

Jan Thomas (52) forteller åpenhjertig om bruddet med eksmannen Christopher Mørch Husby (30).

VAR GIFT: Det tidligere ekteparet Jan Thomas og Christopher Mørch Husby ble et par da sistnevnte bare var 19 år gammel. Nå snakker førstnevnte ut om forholdet og skilsmissen de gjennomgikk etter sju år som ektepar. Foto: Se og Hør
VAR GIFT: Det tidligere ekteparet Jan Thomas og Christopher Mørch Husby ble et par da sistnevnte bare var 19 år gammel. Nå snakker førstnevnte ut om forholdet og skilsmissen de gjennomgikk etter sju år som ektepar. Foto: Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars 2015 kom nyheten om at kjendisstylist Jan Thomas (52) og hans daværende ektemann Christopher Mørch Husby (30) skulle skilles etter sju års ekteskap.

Duoen fikk enorm oppmerksomhet da de sto fram som et par i 2008. Mye av årsaken var at Mørch Husby den gang bare var 19 år gammel, noe 22 år eldre Jan Thomas måtte tåle overskrifter for. Aldersforskjellen ble blant annet harselert med i VGs populære animasjonsserie «Fanthomas».

Da 52-åringen nylig gjestet Ida Fladens (33) podkast, «Ida med hjertet i hånda», åpnet han seg blant annet om mediestormen de to sto i - gjennom sitt sju år lange ekteskap - og om hva som til slutt førte til at de skiltes som venner.

Enormt medietrykk

Paret ble først kjent da Mørch Husby ble hyret inn som assistent for den travle kjendisstylisten. De to utviklet følelser for hverandre, og ble raskt et par.

Selv om ryktene gikk, ventet de en stund med å uttale seg om forholdet til pressen. Interessen rundt paret, som på denne tiden begge figurerte i realityshowet «Fra Hollywood til Parkveien», var så voldsom at fotografene til og med møtte opp på Mørch Husbys skole, i håp om å få ham i tale.

JOBBER SAMMEN: Både gjennom hele forholdet og i tiden etterpå, har det tidligere ekteparet jobbet sammen. Foto: Se og Hør
JOBBER SAMMEN: Både gjennom hele forholdet og i tiden etterpå, har det tidligere ekteparet jobbet sammen. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det er jo klart at det var netter, uker og måneder hvor jeg lå å holdt ham i hånda og tenkte: «Nå stikker han. Dette var ikke noe han signet opp for», sier Jan Thomas i Fladens podkast.

Tv-profilen beskriver perioden som «belastende». Uten å rette kritikk mot noen direkte, forteller han at stormen paret sto i på dette tidspunktet, er noe han alltid kommer til å bære med seg.

For selv om det eneste paret gjorde var «å elske hverandre og ønsket å holde sammen», hang harseleringen med aldersforskjellen som en mørk sky over dem.

DRØMMEMANN: Jan Thomas er klar i sin tale om hva han ser etter i en drømmemann, og om hva som ikke funker. Reporter: Jonas Hammer. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

- Ikke komfortabel

Livet i offentligheten var også deler av forklaringen på at forholdet tok slutt, forklarer 52-åringen. De to ble etter hvert svært kjente profiler i Norge, både som par og hver for seg. Det førte til at et «normalt» liv med hverdagslige sysler ble vanskelig, sier Jan Thomas.

I tillegg mener han at Mørch Husby heller ikke var helt komfortabel med livet i offentligheten.

- Han var 19 år da vi traff hverandre, han visste ikke hva han gikk inn i. Og det presset og det vi hadde vært med på, tror jeg til syvende og sist ble en medvirkende faktor i at det ble vanskelig for forholdet, forklarer Jan Thomas i podkasten.

Det er en forklaring eksmannen kjenner seg igjen i. Til Dagbladet forteller Mørch Husby (nå 30 år) at han i høyeste grad synes det ble utfordrende å være i et forhold som ble så offentlig.

ÅPENHJERTIG: Jan Thomas har mye på hjertet i serien «Jan Thomas og Einar blir venner». Video: Dplay / Sondre Rahm. Vis mer

- Jan og jeg hadde veldig mye bra sammen, og det har vi fremdeles. Det som var utfordrende, hadde egentlig ikke noe med oss to som par å gjøre. Derimot var det veldig sjelden at vi bare kunne være oss to.

I stedet for å gå ut på middag og ha fokus på hverandre, ble lyskasterne rettet mot dem fra utsida, forklarer 30-åringen til Dagbladet.

NÆRT FORHOLD: I dag beskriver Jan Thomas eksmannen som både venn, familie og forretningspartner. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
NÆRT FORHOLD: I dag beskriver Jan Thomas eksmannen som både venn, familie og forretningspartner. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

- Man merker jo at folk glor, og det putter både press, stress og irritasjon inn i hverdagen.

Han har forståelse for at Jan Thomas var og er en offentlig person, og legger til at han i tillegg er «fascinerende som menneske». Men da fokuset også havnet på ham, husker Mørch Husby at det ble vanskelig å unngå oppmerksomhet. Ute på gata, på kafé, på vei til et møte eller bare på butikken.

- Til slutt var det bare oss to i leiligheten, som var safe-space. Det tærer fort på et forhold, spesielt siden jeg på den tiden var en del yngre enn hva jeg er i dag, sier 30-åringen.

- Nærmere enn noen gang

Selv forklarte Jan Thomas, da bruddet ble kjent i 2015, at det ble «altfor mye fokus på jobb, og altfor lite tid til å pleie kjærligheten». I podkasten understreker 52-åringen at bruddet var tøft, også fordi de gjerne ville motbevise kritikerne.

GODE VENNER: Gjennom podkast, har Jan Thomas og Einar Tørnquist blitt gode venner denne våren. Veldig gode venner. Vis mer

En voksen og god samtale som til slutt resulterte i skilsmisse, gjorde likevel at de to har klart å bevare et nært vennskap. I dag står eksparet hverandre nærmere enn noen gang, sier Jan Thomas, og omtaler Mørch Husby som både venn, familie og businesspartner.

Siden forholdet tok slutt, har Jan Thomas vært i flere kortere forhold, men er i dag singel. Det kan det fort bli en forandring på, da han over nyttår blir å se i et eget datingprogram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer