Harvey Weinstein-skandalen

Visste om Weinsteins sextrakassering: - Jeg skammer meg over at jeg ikke sa ifra

Skuespiller Jane Fonda (79) tror at Weinstein-skandalen ikke er en isolert hendelse.

OVERGREP: Jane Fonda har selv blitt utsatt for seksuelle overgrep og blitt seksuelt trakassert. For noen år siden fikk hun sparken fordi hun nektet å ha sex med sjefen sin. Fonda tror ikke Weinstein-skandalen er en isolert hendelse, men at overgrep mot kvinner skjer hele tiden, også i Hollywood. Foto: AP / NTB Scanpix
OVERGREP: Jane Fonda har selv blitt utsatt for seksuelle overgrep og blitt seksuelt trakassert. For noen år siden fikk hun sparken fordi hun nektet å ha sex med sjefen sin. Fonda tror ikke Weinstein-skandalen er en isolert hendelse, men at overgrep mot kvinner skjer hele tiden, også i Hollywood. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et intervju med CNN forteller stjerneskuespilleren Jane Fonda at hun skulle ønske hun sa fra om Weinstein for lenge siden.

- Jeg skammer meg over at jeg ikke sa ifra, sier Fonda til TV-kanalen

- Ikke mitt ansvar

Fonda, som har medvirket i over 50 filmer, har to Oscar-statuetter og egen stjerne på Walk of Fame i Hollywood, fikk vite om trakasseringene gjennom venninnen og skuespillerkollega Rosanna Arquette (58) for ett år siden. Arquette er en av flere kjente skuespillere som anklager Weinstein for seksuell trakassering.

I intervjuet med CNN forteller Fonda at hun selv aldri har blitt utsatt for seksuell trakassering av Weinstein, men tenkte for ett år siden at det ikke var naturlig for henne å si ifra.

- Det skjedde ikke mot meg, så jeg følte at det ikke var mitt ansvar, sier Jane Fonda.

Etterforskes

Amerikanske og britiske myndigheter etterforsker nå anklagene mot Harvey Weinstein, melder BBC. Anklagene politiet etterforsker strekker seg tilbake til 1980-tallet. Anklagene går på at Weinstein skal ha voldtatt kvinner, og seksuelt trakassert kvinner gjennom tre tiår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer