Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Meghan og prins Harry:

Viste fram Archie på Afrika-tur

Tok med lille Archie for å møte fredsforkjemperen Desmond Tutu.

KONGELIG: Prins Harry og Hertuginne Meghan tok med seg sønnen Archie da de besøkte fredsforkjemper Desmond Tutu. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mandag denne uka la hertugparet av Sussex, hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) ut på en ti dager lang reise til Afrika. I løpet av oppholdet skal de besøke en rekke land, deriblant Malawi, Botswana og Angola.

Besøket til Afrika er den første offisielle reisen for hertugparet siden de ble foreldre tidligere i år, og første stopp på reisen er Cape Town i Sør-Afrika.

HYGGELIG MØTE: Det var en opplagt Archie som var med foreldrene og besøkte Desmond Tutu onsdag. Foto: NTB Scanpix
HYGGELIG MØTE: Det var en opplagt Archie som var med foreldrene og besøkte Desmond Tutu onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med seg på reisen har hertugparet også med seg sin snart fem måneder gamle sønn Archie, som kom til verden 6. mai i år. Det har vært knyttet stor spenning til lille Archies første offisielle utenlandsreise - og om hertugparet kom til å vise fram den lille hjerteknuseren i løpet av Afrika-oppholdet.

PÅ REISE: Hertugfamilien skal være borte i ti dager. Her møter de Tutu onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
PÅ REISE: Hertugfamilien skal være borte i ti dager. Her møter de Tutu onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under et møte med den berømte fredsforkjemperen Desmond Tutu (87) onsdag benyttet imidlertid hertuginnen og prinsen anledningen til å gi allmennheten og pressen et ordentlig glimt av den nesten fem måneder gamle sønnen.

Møtet fant sted i Cape Town på dag tre av hertugfamiliens tur, og på bildene kan man se en tydelig begeistret Tutu som hilser på den lille sønnen og kysser panna hans.

MØTE: Hertugparet tok med sønnen Archie da de møtte fredsforkjemperen Desmond Tutu i Cape Town onsdag. Foto: NTB Scanpix
MØTE: Hertugparet tok med sønnen Archie da de møtte fredsforkjemperen Desmond Tutu i Cape Town onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I SØR-AFRIKA: Det har vært knyttet stor spenning til om hertugparet kom til å vise fram sin lille sønn under oppholdet i Afrika. Nå er all tvil feid til side. Her er mor og sønn med den berømte fredsprisvinneren Desmond Tutu. Foto: NTB Scanpix
I SØR-AFRIKA: Det har vært knyttet stor spenning til om hertugparet kom til å vise fram sin lille sønn under oppholdet i Afrika. Nå er all tvil feid til side. Her er mor og sønn med den berømte fredsprisvinneren Desmond Tutu. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Møttes onsdag

Hertugparet møtte Tutu onsdag formiddag. Tutu fikk Nobels fredspris i 1984 for sitt arbeid mot apartheid, og ble også den første fargede anglikanske erkebiskopen i Cape Town.

Under møtet fikk hertugfamilien også mulighet til å hilse på fredsprisvinnerens datter, Thandeka Tutu.

ET LITE GLIMT: Erkebiskopen og kona virket svært fornøyde over å møte de rojale gjestene. Foto: NTB Scanpix
ET LITE GLIMT: Erkebiskopen og kona virket svært fornøyde over å møte de rojale gjestene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertugparet satte seg ned og hadde en samtale med 87-åringen som virket svært begeistret over å møte den lille hertugfamilien.

Etter at besøket var overstått, delte hertugparet av Sussex et søtt bilde fra møtet på Instagram.

- Takk, erkebiskop Tutu, for din utrolig varme gjestfrihet. Archie elsket å møte deg! skriver hertugparet til bildet.

Hertuginne Meghan og prins Harry har siden fødselen i begynnelsen av mai i stor grad skjermet sin lille sønn. Dette er første gang siden mai Archie offisielt blir vist fram offentlig - ved siden av pressebilder og i sosiale medier.

Hertugparets besøk til Afrika skal vare i halvannen uke, og en rekke oppdrag og møter står på programmet for det populære paret de kommende dagene.

TILBAKE: Hertuginne Meghan viser seg for første gang for offentligheten etter at hun fødte Archie 6. mai. Her er hun med prins Harry i London i formiddag. Vis mer

Lite tilstedeværelse

Til tross for at hertugparet nå har vist fram sønnen på hans første offisielle reise, vil Archies tilstedeværelse etter alt å dømme være svært liten resten av oppholdet.

Prins Harry skal nemlig reise alene til noen av de planlagte destinasjonene utenfor Cape Town, hvor de nå befinner seg.

ARCHIE ER MED: Den lille krabaten fulgte oppmerksomt med på mor og far. Foto: NTB Scanpix
ARCHIE ER MED: Den lille krabaten fulgte oppmerksomt med på mor og far. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette skal først og fremst være på grunn av at prinsen skal besøke øde og Malaria-rammede områder.

- Det vil nesten være umulig å ta med en så liten baby på et lite charterfly til øde steder i Afrika, hvor det er Malaria. Å fly i et så lite fly ville blitt vanskelig, og Harry skal dra til ganske avsidesliggende steder, sa den kongelige eksperten Katie Nicholl til Entertainment Tonight nylig, ifølge CheatSheet.

Meghan kommer til å bli igjen med Archie i Sør-Afrikas hovedstad, fram til de seinere på turen gjenforenes med prins Harry og fortsetter reisen. Nicholl utelukket ikke at hertugparet kom til å vise fram sønnen sin i de delene av reisen de holder sammen.

- Archie er den yngste kongelige til å reise så langt. Han er bare fem måneder gammel. Vi er blitt fortalt at paret håper å involvere ham i timeplanen på et tidspunkt, men ikke forvent å se for mye av ham, sa hun videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media