Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Keira Knightley ble mamma igjen:

Viste seg etter «hemmelig» fødsel

Skuespilleren strålte på rød løper etter å ha født i all hemmelighet.

FØDTE: Skuespiller Keira Knightley har blitt mamma for andre gang. Nå viser hun seg på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
FØDTE: Skuespiller Keira Knightley har blitt mamma for andre gang. Nå viser hun seg på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nylig slapp flere amerikanske nettsteder nyheten om at skuespiller Keira Knightley (34) har født sitt andre barn. Nyheten kom drøye fire måneder etter at «Pirates of The Caribbean»-stjerna overrasket med babymage på en fest i regi av motehuset Chanel i Paris.

Selv har verken Knightley eller ektemannen James Righton (36) bekreftet nyheten, men Daily Mail publiserte i september bilder av ekteparet som var på trilletur med sin nyfødte.

Dukket opp uten mage

Det er ennå ikke kjent når babyen ble født, men allerede i mars begynte gravidryktene å spre seg, da 34-åringen viste seg ikledd en rød kjole og ei stor kåpe, som mange mente hun gjemte magen bak.

I mai bekreftet hun endelig at hun var gravid med barn nummer to, da hun som nevnt dukket opp med en voksende babymage i Frankrike.

Til tross for at Knightley ikke selv har bekreftet at hun er blitt mamma igjen, ble det på mange måter sett på som en bekreftelse da hun i går dukket opp på den røde løperen under BFI London Film Festival - uten babymagen.

HAR FØDT: Keira Knightley dukket opp uten gravidmagen på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix
HAR FØDT: Keira Knightley dukket opp uten gravidmagen på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Iført en hvit, halvlang kjole av tyll og broderier, smilte hun da hun ankom visningen av sin nye film, «Official Secrets», etter å ha født i all hemmelighet.

STRÅLTE: Keira Knightley så svært flott og opplagt ut på den rød løperen i London torsdag 10. oktober. Foto: Joel C Ryan/ Invision/ AP/ NTB scanpix
STRÅLTE: Keira Knightley så svært flott og opplagt ut på den rød løperen i London torsdag 10. oktober. Foto: Joel C Ryan/ Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Holder familien privat

Fra før har Knightley og Righton dattera Edie (4) sammen. De har tidligere vært svært private når det gjelder dattera, og Knightley har bare uttalt seg et begrenset antall ganger om henne.

Den prisvinnende skuespilleren uttalte seg blant annet om at dattera gikk gjennom det hun valgte å kalle en «treåringsfase», med andre ord en trassalder i treårsalderen. Dette fortalte hun da hun gjestet «Live with Kelly and Ryan» i mars, ifølge People.

I KJENT STIL: Andrew Lincoln er igjen utenfor døra til Keira Knightley i denne teaseren, som er det første klippet som er sluppet før vi får et gjensyn med karakterene i filmen Love Actually. Video: BBC Vis mer

- To år, da gikk det faktisk ganske bra. Hun var en engel. Det fikk meg til å tenke «Åh, jeg er den beste mammaen i verden», og så ble hun tre år, fortalte hun om dattera, og fortsatte:

- Vi har kommet oss ut av den «treåringsfasen», men nå er hun skikkelig opptatt av «PAW Patrol». Det er så irriterende, den hovedmelodien. Og programmet varer bare i rundt sju minutter, så man hører den ofte.

Kritiserte hertuginnen

Det var i 2013 at Knightley og ektemannen giftet seg i en romantisk og intim seremoni i Sør-Frankrike. To år seinere fødte «Love Actually»-stjerna deres første datter, en fødsel hun har vært åpen om i ettertid.

I et åpent brev med tittelen «Det svake kjønn», publisert i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies», delte hun detaljer rundt egen fødsel, samtidig som at hun benyttet anledningen til å kritisere hertuginne Kates framstilling av barnefødsel.

«Vaginaen min revna. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod. (...) Du klamra deg fast til brystet mitt umiddelbart, sulten, jeg minnes smerten. (...) Jeg husker avføring, spy, blod, sting. Jeg husker slagmarken min. Din slagmark og pulserende liv. Overlevelse. Og så er det jeg som er det svake kjønn?» skrev hun, ifølge Harpers Bazaar.

Knightley mente videre at hennes egen opplevelse står i sterk kontrast til det trebarnsmor hertuginne Kate formidler til verdenspressen så kort tid etter fødsel, når hun viser sitt «polerte image» på sykehustrappa.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

«Vi står og ser på tv. Hun var ute av sykehuset etter sju timer, nysminket og med høye hæler. Ansiktet verden vil se. Gjem deg. Gjem smerten, kroppene som revner, bryster som lekker, hormoner som løper løpsk. Se vakker ut, se stilfull ut, ikke vis slagmarken din, Kate. Sju timer etter din kamp mot liv og død, sju timer etter at kroppen din revner, og blodig, skrikende liv kommer ut, ikke vis det», skrev hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media