Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen:

Viste seg sammen etter kjæreste­avsløringen

Var i celebert selskap under fredsprisseremonien.

PAR I HJERTER: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen viste seg sammen i forbindelse med fredsprisseremonien i dag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PAR I HJERTER: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen viste seg sammen i forbindelse med fredsprisseremonien i dag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne måneden bekreftet Jan Fredrik Karlsen (45) - i form av en kjærlighetserklæring på Instagram - at han og Janne Formoe (43) har funnet tilbake til hverandre.

Dermed bekreftet han også det Se og Hør skrev i oktober om at paret er sammen for femte gang. Før kjærestehyllesten nådde offentligheten 1. desember, har derimot Karlsen og Formoe holdt kortene tett til brystet.

Mandag formiddag viste de to seg imidlertid sammen for første gang siden Karlsens kjærlighetserklæring. Det skjedde i forbindelse med fredsprisseremonien i Oslo rådhus. Paret ankom i god tid før selve arrangementet startet, og var i særdeles celebert selskap i salen.

Til stede var blant andre menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney (40), som er gift med skuespiller George Clooney (57).

TIL STEDE: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen smilte bredt til fotografene da de ankom Oslo rådhus mandag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIL STEDE: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen smilte bredt til fotografene da de ankom Oslo rådhus mandag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
SAMMEN HELE KVELDEN: Seinere på kvelden dukket duoen også opp til Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SAMMEN HELE KVELDEN: Seinere på kvelden dukket duoen også opp til Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

5. oktober ble det kjent at den unge irakiske kvinnen Nadia Murad Basee Taha (25) og den kongolesiske legen Denis Mukwege (63) er vinnerne av årets Nobels fredspris.

Førstnevnte ble tatt til fange av terrorgruppen IS i august 2014 sammen med 150 andre kvinner fra hjemstedet Kocho. Etter tre måneder med gjentatte voldtekter hver dag, klarte hun å rømme fra IS' sexslaveri.

Amal Clooney har jobbet tett sammen med fredsprisvinneren med mål om å bringe medlemmer av IS til retten for deres forbrytelser mot Yezidi-kvinner.

Hastet forbi

Selv om Karlsen og Formoe har holdt en lav profil, har paret riktignok dukket opp sammen på offentlige arrangementer tidligere i høst. På premieren av «Mordene i Kongo» fikk pressen et lite glimt av duoen, like før filmen ble satt i gang.

I motsetning til å gå opp den røde løperen, slik andre celebre gjester gjorde denne kvelden, spurtet de inn på Colosseum kino - uten å ville kommentere relasjonen overfor pressen.

HASTET FORBI: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen unngikk den røde løperen da «Mordene i Kongo» hadde premiere tidligere i høst. Foto: Andreas Fadum
HASTET FORBI: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen unngikk den røde løperen da «Mordene i Kongo» hadde premiere tidligere i høst. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Formoe og Karlsen traff hverandre for første gang under innspilling av TV 2-programmet «Senkveld» i 2004, og fant raskt tonen. I 2007 fridde Karlsen til Formoe, men fire måneder seinere var det slutt på romansen og forlovelsen ble brutt.

Noen måneder etter den brutte forlovelsen i 2007, fant paret, som har en datter sammen, tilbake til hverandre, men igjen tok forholdet slutt.

Saken fortsetter nedenfor.

- Flau greie

Siden har av-og-på-forholdet ved flere anledninger fylt norske avisspalter. Duoen har heller ikke vært fremmed for selv å prate om turbulensen.

I mars åpnet Formoe, som har vært i et annet forhold etter Karlsen, seg om det humpete kjærlighetslivet overfor TV 2-profil Solveig Kloppen i «En kveld hos Kloppen».

Der fortalte 43-åringen blant annet om tiden da det stormet som verst.

- Det blir en tabloid, litt flau greie. Det virker så surrete, men så handler det egentlig bare om å ville få til kjærligheten, sa hun i programmet.

ÅPNET OPP: Janne Formoe fortalte åpenhjertig om bruddet med Jan Fredrik Karlsen til Solveig Kloppen. Foto: Skjermdump / TV 2
ÅPNET OPP: Janne Formoe fortalte åpenhjertig om bruddet med Jan Fredrik Karlsen til Solveig Kloppen. Foto: Skjermdump / TV 2 Vis mer

Skammet seg

«Neste sommer»-skuespilleren fortalte videre at hun skammet seg veldig over situasjonen, og at hun ikke klarte å kontrollere følelsene sine.

- Det var kjempetøft, og jeg synes det var helt forferdelig skamfullt. Jeg kunne ha flere perioder hvor jeg ikke klarte å styre meg, og kunne begynne å grine hvor og når som helst. Det var rart å ikke ha kontroll, men jeg var veldig lei meg over alt som hadde gått i grus.

Saken fortsetter nedenfor.

KJÆRESTER IGJEN: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har tidligere hatt et av-og-på-forhold. Her på fest hos Petter Stordalen i 2009. Foto: Tor Lindseth
KJÆRESTER IGJEN: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har tidligere hatt et av-og-på-forhold. Her på fest hos Petter Stordalen i 2009. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Formoe forklarte også at hun gjerne ville få det til å fungere med Karlsen, både for kjærlighetens del og for datteren, og at hun derfor ga forholdet mange sjanser.

- Det skammer jeg meg ikke for lenger, det er jeg stolt over, sa hun i TV 2-programmet den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!