Aksel Lund Svindal:

Viste seg sammen for første gang

Onsdag var det premiere på dokumentaren om en av Norges største idrettshelter gjennom tidene.

PÅ LØPEREN: Amalie Iuel var stolt over kjæresten Aksel Lund Svindal på premierefesten til dokumentarfilmen hans. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM/OSLO (Dagbladet): Dokumentarfilmen «Aksel», om alpinlegenden Aksel Lund Svindal (38), hadde onsdag premiere på det norske lerrettet.

I den anledning var den røde løperen rullet ut foran Colosseum kino i Oslo, klar for å bli tråkket ned av idrettsstjerner og andre celebriteter.

Filmen sentrerer seg rundt skrekkskaden i Østerrike i 2016, og kampen tilbake til comebacket.

Svindal la opp karrieren i 2019, og har siden vunnet «Mesternes Mester», for så å ta over som programleder for TV-konkurransen.

I høst kommer dokumentarfilmen «Aksel» på norske kinolerret hvor vi får et innblikk i livet til en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund Svindal. Vis mer

Feirer Aksel

Som nevnt var det flere som dukket opp for å feire alpinlegendens nye film, deriblant stjerna selv. En som fra starten ikke dukket opp sammen med kveldens hovedperson, var kjæresten Amalie Iuel (27).

- Hun er faktisk på vei. Vi hadde litt logisikkgreier på ettermiddagen som gjorde at vi måtte ta to forskjellige reiseveier hit, også var det en ulykke på E18 så hun er stuck i trafikk.

- Hun har faktisk sett noen smakebiter, så hun er litt forberedt i hvert fall, smiler han.

PREMIERE: Aksel Lund Svindal ankom den røde løperen alene. Her forklarer han grunnen. Vis mer

Som den romantiske typen Aksel tilsynelatende er, ventet han spent på at kjæresten skulle ankomme premieren. Når Amalie først ankommer forteller hun til Dagbladet at hun er veldig stolt av kjæresten.

- Dette er første gang på rød løper sammen, hvordan føles det?

KJÆRESTEPAR: Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal poserte omsider sammen, etter litt tid, på den røde løperen. Det gjorde de for første gang siden de ble et par. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTEPAR: Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal poserte omsider sammen, etter litt tid, på den røde løperen. Det gjorde de for første gang siden de ble et par. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det har vært pandemi vettu, det har ikke vært så mye røde løpere. Vi har sittet hjemme som alle andre, sier Aksel.

At stjerna nå har premiere på en film om seg selv, føler han selv er merkelig.

- Det er veldig rart, selvfølgelig, å ha en film som handler om meg. Det er så mye om meg at plakaten ser sånn ut, sier han, og refererer til filmplakaten av et gigantisk bilde av ham.

Hovedpersonen og kjæresten var imidlertid ikke det eneste paret som strålte stort på rød løper. Kronprins Haakon (48), som selv er en ivrig sportsfan, og kronprinsesse Mette-Marit (48) dukket nemlig opp.

KRONPRINSPARET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjestet også premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KRONPRINSPARET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit gjestet også premieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Den norske artisten Fay Wildhagen (28) har bidratt med musikk i filmen. Hun har selv vokst opp med å stå mye på ski.

- Det har vært en lang og sjukt stor prosess, så nå er det bare jevt å kunne feire. Det er så deilig. Det er som å ha født, sier hun stolt.

BIDRATT: Fay Wildhagen har bidratt med musikk i filmen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BIDRATT: Fay Wildhagen har bidratt med musikk i filmen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun beskriver videre Aksel som en ordentlig helt for det norske folk.

Den olympiske mesteren Karsten Warholm (25), som dukket opp sammen med kjæresten Oda, gleder seg også stort til å se filmen.

- KUL TYPE: Karsten Warholm gleder seg stort til å se den nye filmen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- KUL TYPE: Karsten Warholm gleder seg stort til å se den nye filmen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å se filmen, så det blir bra. Jeg gleder meg, jeg har store forventninger. Jeg har alltid fulgt med på karrieren hans, så har det blitt litt enda hyggeligere etter at han og Amalie ble sammen. Han er en veldig kul og inspirerende type, sier han.

- Blir det mye dobbeldater?

- Det er det foreløpig lite av, flirer den olympiske mesteren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer