VM-mødrene forteller: Slik er sønnene våre helt privat

- En veldig omtenksom gutt.

GOD KLEM: Gullvinner Finn Hågen Krogh får en klem av mamma Ragnhild Tangen etter teamsprinten i Falun på søndag. Tangen beskriver sønnen som positiv og godt likt gutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD KLEM: Gullvinner Finn Hågen Krogh får en klem av mamma Ragnhild Tangen etter teamsprinten i Falun på søndag. Tangen beskriver sønnen som positiv og godt likt gutt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Startskuddet for guttas 15-kilometer i Falun går av om kort tid, og Norge står klare med fem mann.

I tillegg til storfavoritten Petter Northug, kjemper Finn-Hågen Krogh, Anders Gløersen, Chris Jespersen og Sjur Røthe om en verdensmestertittel.

Mens medaljehåpene ladet opp til dagens løp, arrangørene saltet løypa, og værmeldinga ble gransket etter gårsdagens smørebom, slo Dagbladet på tråden til langrennsguttas mødre.

Vi ville vite litt mer om deres idrettssønner.

- Omtenksom gutt Moren til Anders Gløersen, Ann Nøstdahl, er nervøs når Dagbladet når henne på hotellrommet.

- Du, jeg er i ferd med å bli dårlig. Jeg er så spent, ler hun.

Nøstdahl forklarer at langrennssønnen trolig er langt mindre stressa enn henne.

- Han er egentlig en stille, fredelig og veldig omtenksom gutt. Han har jo vokst opp med en tvillingbror som også driver med langrenn, og jeg tror det er det som har gjort ham så målbevisst. De begynte jo å konkurrere mot hverandre veldig tidlig, sier hun, og fortsetter:

- Vi er veldig opptatt av at han skal være fornøyd selv. Jeg er den verste hønamora, og veldig, veldig stolt av ham. Nå må jeg komme meg inn til Falun!

Ubeskrivelig Nok en spent mor besvarer telefonen fra Dagbladet. Ragnhild Tangen er mora til Finn Hågen Krogh, som sammen med Petter Northug tok med seg sprintstafettgullet på søndag.

Hun beskriver sønnen som en positiv og godt likt gutt.

- Han er lett å forholde seg til og veldig snill, sier hun.

- Det er fint for oss å se at han er der han skal være. For oss har dette gått gradvis, og jeg er kjempestolt. Det er helt utrolig, og kan nesten ikke beskrives med ord. Dette er nok veldig stort for ham, medgir Tangen.

Vokste opp uten snø Åshild Jesperen, mora til langrennsløper Chris Jespersen, beskriver i likhet med Nøstdahl og Tangen sønnen som en varm, rolig og snill fyr.

Familien vokste opp i tettstedet Skånevik i Hordaland, der snømengdene ikke er mye å skryte av.

Jespersen er fortsatt forbauset over at sønnen har nådd så langt.

- Vi tenkte jo aldri på det, han kommer fra en plass som aldri har snø. Vi måtte reise en time for å finne løyper, og ellers trente han masse på rulleski. Han har jobbet hardt, og vi synes selvfølgelig at dette er veldig stas, sier hun, og fortsetter:

- Ingen av kompisene hans gikk på ski, han var den eneste i gjengen. Hele gjengen er i Falun nå faktisk, de reiste med minibuss i natt for å heie, ler hun.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra mora til Sjur Røthe eller Petter Northug i forbindelse med denne saken.