ORKER IKKE MER: Norges mest populære blogger, Emilie «Voe» Nereng, takler ikke flere negative kommentarer.
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
ORKER IKKE MER: Norges mest populære blogger, Emilie «Voe» Nereng, takler ikke flere negative kommentarer. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Voe slutter å blogge

Norges mest populære blogger er sliten.

(Dagbladet): Klokka 18:07 i kveld postet Emilie «Voe» Nereng (15) et innlegg på bloggen sin, hvor hun forteller at hun slutter å blogge. Årsaken skal være at hun er sliten.

«Voe», som lenge har vært en av Norges aller mest populære bloggere, skriver at det ikke bare er rosenrødt å være en av landes mest leste nettsider.

På kort tid har bloggen fått over 1500 kommanter hvor flere av hennes lesere fortviler.

- Emilie er blitt sliten, og nå er hun litt lei. Hun har sagt det hun ønsker å si gjennom blogginnlegget sitt. Dette er hennes valg, sier Emlies mor, Linda Nereng til Dagbladet.

- Var det et vanskelig valg for Emilie?

- Dette er hennes valg, som hun har tenkt lenge på og tatt helt på egen hånd. Dette er bloggen hennes og hun bestemmer selv. Vi støtter henne uansett hva hun gjør, sier Linda Nereng til Dagbladet.

- Sliten - Å være på 1. plass bærer med seg mange goder. Men det bærer også med seg en stor og tung sekk med negative ting, som akkurat nå er altfor tung for meg å bære. Jeg har blitt sliten, rett og slett!, skriver «Voe» på bloggen sin.

Dagbladet omtalte tidligere i år «bloggkrigen» mellom Voe og kjendisbloggeren Ida Wulff (20). Wullf spekulerte da i om Voe jukset med tallene som gjør henne til Norges mest leste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken ble fulgt opp i både VG og i Tabloid på TV2.

Skittkastingen startet da Wulff publiserte et innlegg kalt «det var en gang et rykte...» om et rykte hun hadde hørt om at Voes far, Erling nereng, ved hjelp av en server sendte tusenvis av IP-adresser til bloggen hver eneste dag.

- Jeg synes det er dårlig gjort å prøve og spre falske og tullete rykter om meg som blogger. Jeg har aldri brukt, og kommer heller aldri til å bruke, noen triks for å få flere lesere, sa Emlie Nereng til Dagbladet den gang.

Tåler ikke alt Nereng skriver i dag at bloggen har gitt henne «utrolig mye bra» og mulighet til å «oppleve masse morsomt». Ofte får hun flere hundre kommentarer på blogginnleggene sine, men der er det ikke bare positive ord som blir postet.

- Noen mener tydeligvis at «dersom man ligger øverst på blogglisten så må man tåle hva som helst». Hallo, jeg er jo bare en helt vanlig jente som blir lei meg når folk snakker stygt om meg! Kan man ikke bare la være å si noe hvis man ikke liker hvordan jeg er eller ser ut, ikke liker hvordan jeg blogger eller mener at jeg ikke fortjener å ligge på 1.plass? Da er det vel bare å slutte å gå inn på bloggen?, skriver Nereng.

Artistplaner Den populære 15-åringen fra Hønefoss skriver at hun ikke har overnaturlige evner, og sliter med å rekke å skrive tre blogginnlegg, gå på skolen og gjøre lekser hver dag.

Nereng har innledet et samarbeid med musikk-manager David Eriksen, som blant andre har Tone Damli i stallen.

I høst spilte Nereng i musikkvideoen til sanger Eirik Gjendemsjø.