Vokter egen barnevakt

Fra høsten skal TV3 sende «Kjendisbarnevakten» med Håvard Lilleheie som programleder. Kanalen har kapret det NRK-utviklede programmet.

STRENGE VOKTERE:  Alexandrer Burum (bak fra venstre), programleder Håvard Lilleheie, Leona Makita, Tiril Emilie Eide og Trym Sibeko Johnsen (foran, venstre) er med i programmet «Kjendisbarnevakten», som skal sendes på TV3 til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STRENGE VOKTERE: Alexandrer Burum (bak fra venstre), programleder Håvard Lilleheie, Leona Makita, Tiril Emilie Eide og Trym Sibeko Johnsen (foran, venstre) er med i programmet «Kjendisbarnevakten», som skal sendes på TV3 til høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Håvard Lilleheie (39) er kjent fra program som «Manshow» og «Skal vi danse» på TV2. Nå har han byttet kanal, og skal lede «Kjendisbarnevakten», som har premiere på TV3 til høsten.

- «For et kult valg» tenkte jeg da jeg ble spurt. Jeg har jobbet med program som har hatt et ganske annet nedslagsfelt, derfor syns jeg de viste et slags mot ved å spørre meg, sier Lilleheie til Dagbladet.

Likevel syns han overgangen fra grisete humor til kos og hygge er liten: 

- Programmet har en annen feeling og karakter utad, men det handler om å ta gjestene på alvor, så grunnprinsippet er det samme. Blir det sagt noe morsomt gjelder det å grave i det og jakte på de gode poengene, sier Lilleheie.

Drømmebarnevakt «Kjendisbarnevakten» ble sendt på NRK i fjor vinter. Fabian Stang, Per Sundnes og Else Kåss Furuseth var tre av dem som vartet opp barn gjennom et døgn da.

Nå har konseptet byttet kanal, og ni kjendiser skal prøve seg som barnevakt for Trym (8), Leona (7), Tiril (9) og Alexander (7). De skal underholde barna med aktiviteter og mat, og får poeng for sine ferdigheter. I tiende program blir det finale.

Første barnevakt ut er Per Sandberg. Enstemmig forteller barna at han er politiker, og mens Leona sier at han er «en grei mann», utdyper Alexander nådeløst:

NY ROLLE:  Håvard Lilleheie er programleder for «Kjendisbarnevakten», som nå skal sendes på TV3 etter en sesong på NRK. På tavla har barna listet opp viktige kriterier for å nå opp som barnevakt, og godteri og fotballferdigheter er viktige komponenter for å nå seier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NY ROLLE: Håvard Lilleheie er programleder for «Kjendisbarnevakten», som nå skal sendes på TV3 etter en sesong på NRK. På tavla har barna listet opp viktige kriterier for å nå opp som barnevakt, og godteri og fotballferdigheter er viktige komponenter for å nå seier. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Han må være grei, hvis ikke mister han jobben.

Strenge kriterier På ei tavle har de listet opp være «lenge opp», «få godteri» og «god i fotball», som viktige kriterier for jobben. På spørsmål om drømmebarnevakta, har de kandidatene klare.

- Stian Barsnes Simonsen. Han er morsom og grei. Jeg møtte ham på gata en gang, da fikk jeg autograf også tok vi bilde sammen, sier Trym.

- Erik Solbakken! Han er veldig koselig, sier Tiril.

- Hvis dere kan velge fra hele verden, da?

- Cristiano Ronaldo. Han er yndlingsspilleren min, sier Alexander.

Gode seertall «Kjendisbarnevakten» hadde 535 000 seere i gjennomsnitt på NRK i fjor. TV3 opplyser at programmet passer perfekt inn i kanalens «nye, brede og familievennlige profil», og nølte ikke med å sikre seg det da formatet ble tilgjengelig.

Programmet er utviklet av produksjonsselskapet Limelight i samarbeid med NRK.

BLIR BARNEVAKT:  Frp-politiker Per Sandberg er første barnevakt ut. Barna mener han er en grei mann - noe han må være, hvis ikke mister han jobber sin, ifølge dem.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
BLIR BARNEVAKT: Frp-politiker Per Sandberg er første barnevakt ut. Barna mener han er en grei mann - noe han må være, hvis ikke mister han jobber sin, ifølge dem. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

- Det er mange gode program som vi bare sender en sesong av. Vi skal gjøre mye forskjellig, og prioriterte ikke «Kjendisbarnevakten» nå. Dette er en beslutning som ligger et år tilbake i tid, og det er ingen dramatikk bak valget, sier Barbara Jahn, prosjektsjef for ekstern underholdning i NRK.