Danny Masterson

Voldtektstiltalt: Juryen ga opp

Juryen klarte ikke å bli enige om Hollywood-skuespiller Danny Masterson er skyldig i de tre tiltalepunktene for voldtekt. Dermed blir det en ny rettssak for «That 70s Show»-stjerna.

ANKLAGET: Skuespiller Danny Masterson er anklaget for tre voldekter. Foto: Chris DELMAS / AFP
ANKLAGET: Skuespiller Danny Masterson er anklaget for tre voldekter. Foto: Chris DELMAS / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Voldtekssaken mot «That 70s Show»-skuespilleren har pågått i Los Angeles Superior Court. Masterson (46) har stått tiltalt for tre voldtekter. Men da juryen onsdag ga beskjed om at situasjonen var helt fastlåst, og at de ikke klarte å bli enige, besluttet dommeren å heve retten (Kalt «mistrial» i amerikansk rett. Journ.anm.) uten en dom, melder AP.

Juryen varslet allerede 18. november at de ikke klarte å bli enige. Dommeren, Charlaine F. Olmedo, ba dem da om å ta fri gjennom den påfølgende Thanksgiving-uka og fortsette denne uka. Men juryen klarte stadig ikke å bli enige.

Selv om juryen ikke blir enige, betyr ikke det at Masterson er frifunnet. I stedet besluttet dommeren at det skal gjennomføres en ny rettssak mot Masterson - med en ny jury - i mars neste år.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekster mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer

Scientolog

Rettssaken mot skuespilleren har fått stor oppmerksom. Den involverer også den omstridte Scientologikirken, hvor Masterson stadig er medlem.

Masterson sto tiltalt for å a voldtatt tre kvinner - inkludert en tidligere kjæreste. Voldtektene skal angivelig ha skjedd mellom 2001 og 2003 i hjemmet hans i Hollywood Hills.

Alle kvinnene var også medlemmer av Scientologikirken da voldtektene angivelig skjedde.

Resultatet blir sett på som et nederlag for påtalemyndigheten og de tre kvinnene som anklager Masterson.

Alle de tre - som har fortid fra Scientologi-kirken - har hevdet at de ble truet, trakassert og forfulgt etter at Masterson ble siktet i saken. De har gjentatt disse anklagene i separate søksmål mot det kontroversielle kirkesamfunnet med tilknytning til flere Hollywood-kjendiser.

Assisterende statsadvokat, Reinhold Mueller, sier til AP at kirken har forsøkt å kneble kvinnene, og at det var grunnen til at det tok to tiår før de angivelige voldtektene havnet i retten.

Servert drikke

Mastersons forsvarer, Philip Cohen, sier imidlertid at kirken ble nevnt 700 ganger i retten og hevder aktoratet angrep kirken fordi de ikke klarte å bygge en sterk nok sak mot skuespilleren - som er et prominent Scientologi-medlem.

Ifølge kvinnene skal de ha blitt servert drikke av Masterson. De skal deretter ha følt seg svimle eller besvimt før de angivelig ble voldtatt på voldelig vis av Masterson.

Hendelsene skal ha skjedd mens Masterson var på toppen av sin popularitet med «That 70s Show» fra 1998 til 2006 sammen med andre skuespillere som Ashton Kutcher og Mila Kunis.

Masterson spilte på ny med Kutcher i Netflix-komedien «The Ranch», men ble skrevet ut av serien da politiet i LA begynte å etterforske ham i desember 2017.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer