Charlene av Monaco fyller 40 år:

Vonde rykter, kjendisvenner og svømmeproff. Slik ble zimbabweren Charlene kongelig

I dag fyller den tidligere proffsvømmeren hele 40 år.

FIN FAMILIE: Om fyrstinne Charlene skulle få egne barn eller holde ut med fyrst Albert, er det blitt stilt spørsmål ved i flere år. Hun har likevel klart å motbevise ryktebørsen utallige ganger. I dag fyller fyrstinnen 40 år. Foto: NTB scanpix
FIN FAMILIE: Om fyrstinne Charlene skulle få egne barn eller holde ut med fyrst Albert, er det blitt stilt spørsmål ved i flere år. Hun har likevel klart å motbevise ryktebørsen utallige ganger. I dag fyller fyrstinnen 40 år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Alles øyne var på den mystiske blondinen som kom sammen med fyrst Albert II av Monaco under åpningen av vinter-OL i 2006.

På spørsmål fra pressen rundt romantikken, svarte Charlene Lynette Wittstock vagt. Hun hadde nok allerede opparbeidet seg noe erfaring med media, etter hennes årelange karriere som svømmer.

Likevel visste hun nok lite om hva som ventet henne. I dag er hun kjent under tittelen fyrstinne, og har tatt verden med storm.

Fra Zimbabwe til Monaco

Charlene vokste opp i Zimbabwe sammen med faren Michael, moren Lynette og brødrene Gareth og Sean. Den gang het landet fortsatt Rhodesia, og hun vokste opp i storbyen Bulawayo. Forfedrene deres hadde flyttet til Afrika fra Tyskland på midten av 1800-tallet på grunn av vanskelige tider.

Familien har dessuten også engelske og irske aner. En trygg og rolig oppvekst ga rom for flere aktiviteter, men hun bestemte seg tidlig for å gå i morens fotspor. Hun drev aktivt med svømming. Valget av idrett forvandlet zimbabwerens liv for alltid.

- Jeg vet hvem jeg er og hvor jeg kommer fra. Faren min jobber innen salg og moren min er svømmelærer. Det var det som startet interessen min. Jeg startet veldig tidlig. Jeg vokste opp på en veldig enkel måte sammen med mine yngre brødre, har hun sagt til Hello Magazine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer