Petter Stordalen

Vraket av Skavlan

- Det var en prinsippsak, sier talkshow-kongen.

KRAV: Petter Stordalen avbildet på Nordic Choice-hotellet på Hasle i forbindelse med åpningen i 2021. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRAV: Petter Stordalen avbildet på Nordic Choice-hotellet på Hasle i forbindelse med åpningen i 2021. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 25 år på skjermen satte Fredrik Skavlan denne måneden punktum som talkshow-vert.

Høstens sesong ble den siste av «Skavlan», som på sitt mektigste var Nordens største talkshow.

Til Aftonbladet forteller 54-åringen om møtene med noen av de mest profilerte gjestene han har hatt.

Nektet å godta krav

I intervjuet kommer det blant annet fram at Skavlan vraket Petter Stordalen som gjest i programmet, etter at hotellkongen allerede var booket inn.

Årsaken var at Stordalen krevde å få være første gjest i programmet, ettersom Stordalen ifølge Skavlan trodde at den viktigste gjesten alltid kom først.

- Jeg ville ikke at han skulle styre over programmet mitt. Det var en prinsippsak, du skal ikke komme her og ta over, forklarer han til Aftonbladet.

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant kjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Stordalen har tidligere uttalt seg om episoden i podkasten «Stormkast», hvor han selv omtaler at han fikk «sparken» av Skavlan, til showet han skulle gjeste sammen med sin daværende kone Gunhild Stordalen.

- Det var en ting jeg lærte av det: integritet kan ikke kjøpes, uansett, sa Stordalen i podkasten, han har også gjestet «Skavlan» ved flere anledninger etter episoden.

Marit Bjørgen-kritikk

I høst ble en annen seanse fra programmet i 2010 dratt opp.

I selvbiografien «Vinnerhjerte» åpnet Marit Bjørgen opp om at hun opplevde det som ubehagelig da Skavlan skal ha konstatert at hun hadde «Skippern-armer», før han skal ha bedt henne vise fram og stramme bicepsen så alle kunne se, ifølge boka.

Det skal også ha blitt vist fram et arkivbilde av henne, lettkledd i sommerlig treningstøy. I boka forteller Bjørgen at hun ble fullstendig overrumplet av retningen intervjuet tok og tydelig brydd skal Bjørgen ha sagt at hun ikke likte å vise fram muskler på den måten.

- Jeg har jo vært en muskuløs jente og det å få kommentarer på at det ikke er normalt å se sånn ut, eller at man må kle på seg slik at man ikke kan vise de musklene. Det er brutalt, sier Bjørgen til Dagbladet tirsdag, på spørsmål om hendelsen fra 2010.

Skavlan startet sin karriere som talkshow-vert med programmet «Absolutt» i 1996, som ble sendt på NRK 2.

Mellom 1999 og 2007 ledet han «Først og sist» på NRK 1, før han i 2009 kom tilbake med «Skavlan». Etter en årrekke på NRK på norsk fjernsyn, ble programmet flyttet til TV 2 i 2018.

I august delte han på Instagram at programmet gikk inn i sin siste sesong.

«Til høsten er det 25 år siden jeg debuterte som talkshow-vert i Norge, og fra og med 2009 har jeg fått dele utallige minner med trofaste seere både i Norge, Sverige og Finland. Men alt har sin tid, også det som ble Nordens største talkshow. Tidligere i år informerte jeg SVT, TV2 og YLE om at neste sesong med SKAVLAN blir den siste».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer