NY HOLLYWOOD-FRUE:  TV Norge spiller for tiden inn «Ja, vi elsker Hollywood» i USA, hvor de blant annet følger Lillian Müller. Foto Heiko Junge / SCANPIX
NY HOLLYWOOD-FRUE: TV Norge spiller for tiden inn «Ja, vi elsker Hollywood» i USA, hvor de blant annet følger Lillian Müller. Foto Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Vurderer nytt Playboy-cover

Og nå blir norske Lillian Müller (58) Hollywood-frue på TV Norge.

||| (Dagbladet): Den norske nakenmodellen og helseeksperten Lillian Müller (58) er klar for TV Norge-programmet «Ja, vi elsker Hollywood».

Det bekrefter informasjonssjef i TV Norge, Ingerid Medhus, overfor Dagbladet.

«Ja, vi elsker Hollywood» er ikke ulikt svenske TV 3s «Svenska Hollywoodfruer», programmet som blant annet ga oss Anna Anka.

Det var God kveld, Norge som først meldte om nyheten i går.

Ble Playboymodell
Fevik-jenta Müller slo gjennom som nakenmodell i Playboy i 1975. Hun har over et titalls opptredener i magasinet og er blant tidenes mest fotograferte Playboymodell.

I 2004 poserte hun for sin egen kalender for å vise at kvinner over femti også kan ta seg godt ut.

Dagbladet snakket med Müller for et par uker siden. Hun kunne da ikke bekrefte deltakelsen sin, med ga likevel et innblikk i sitt eget liv. hun forteller at hun fremdeles stoppes på gata av menn som synes hun er vakker.

- Folk jeg møter tror jeg er førti, sier Müller til Dagbladet.

De siste 35 årene har hun for det meste bodd i Los Angeles, hvor hun også har sin 62 år gamle kjæreste.

Müller har vært veganer i 31 år, og sier det har gitt henne ekstra energi.

- Jeg har aldri drukket kaffe og alkohol eller tatt en sigarett. Alt dette er ting som synes når du blir eldre, sier Müller.

VELTRENT: Lillian Müller trener minst 30 minutter daglig, og forteller at hun fortsatt stoppes på gata av menn som tror hun er rundt 40 år. 
Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
VELTRENT: Lillian Müller trener minst 30 minutter daglig, og forteller at hun fortsatt stoppes på gata av menn som tror hun er rundt 40 år. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer

- Det interessante med Lillian Müller er at hun er blitt en veldig anerkjent foredragsholder innen kosthold og helse mens hun nærmer seg slutten av 50-åra, sier Medhus i TV Norge til Dagbladet.

Müller forteller at hun trener minst 30 minutter om dagen, og at hun sverger til rå veganermat.

- Jeg tar aldri medisiner, og har kanskje tatt en håndfull antibiotika i hele mitt liv, sier hun, og forteller at hun også vurderer å komme med ny bok om livstilsfilosofien sin.

Hatt Playboy-kontaktMen selv om Müller i dag gjør karriere innen helse, var det med Playboy i 1975 at det hele startet.

- Jeg var bare en liten jente som ikke visste hva jeg gjorde. Men jeg er stolt av det. Jeg gikk til topps som pin-up girl og ble nummer én-covergirl. Playboy ga meg en start, sier Müller.

I 1976 ble hun «Playmate of the year», og bodde på båten til den legendariske Playboy-sjefen Hugh Hefner. Müller forteller at hun spiste filet mignon til frokost hver dag, og la på seg sju kilo i løpet av seks uker.

Og selv om hun nå nærmer seg 60 år, er hun ikke fremmed for å gjøre nye bilder for nakenbladet.

- Jeg vurderer å gjøre et nytt Playboy-cover. Jeg vil ha det gøy når jeg kan ha det gøy, sier Müller.

Hun forteller at hun allerede har vært i kontakt med Playboy, i tillegg til flere andre helse-, skjønnhet- og livsstilsmagasiner.

Drømte om helseprogramMüller har i flere år hatt en drøm om å jobbe som helserådgiver, og det er den delen av Fevik-jenta som TV Norge skal følge.

KALENDERPIKE: Lillian Müller (58) var Playboys Playmate i 1976, og provoserte kvinnesaksforkjemperne til raseri. I en alder av 52 år ga hun ut sin første kalender noensinne. 
Faksimile: Fra kalenderen.
KALENDERPIKE: Lillian Müller (58) var Playboys Playmate i 1976, og provoserte kvinnesaksforkjemperne til raseri. I en alder av 52 år ga hun ut sin første kalender noensinne. Faksimile: Fra kalenderen. Vis mer

- Hun har fortalt at hun tidligere fikk lov til å snakke i ti minutter på store helsearrangementer. Nå er hun headliner, og flere tusen mennesker kommer for å høre på henne, forteller Medhus.

- Kroppen min er en av hobbyene mine. Du kan se bra ut hele livet - hvorfor ikke se bra ut også når du er 80, sier Müller.

Inspillingen igang Medhus forteller at innspillingen i Hollywood allerede er i gang.

I tillegg blir Müller også å se i et annet TV Norge-program i 2010. Hun skal delta i kjendisversjonen av «71 grader nord», sammen med blant andre komiker Tommy Steine, eks-håndballspiller Kjersti Grini og tidligere «Ungkaren»-deltaker Stig Kjos.

Tidligere er Playboy-modell Monica Hansen (30), MTV-programleder Johanna Grønneberg (30), tidligere Grand Prix-artist Torill Ravnaas (61) og designer Kjersti Thorsen, blitt offentliggjort som noen av kvinnene som blir portrettet i TV-serien.

TV Norge-serien spilles inn ferdig i januar og februar, og skal sendes til våren.

Også TV 3 kommer med en liknende programserie i 2010. De har kjøpt rettighetene til originalkonseptet «Svenske Hollywoodfruer».

TV Norge-serien skal ha kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby som programleder, og følger norske kvinner som gjør karriere i Hollywood.

RETURNERER: Jan Thomas Mørch Husby reiser tilbake til Hollywood, og blir programleder for «Ja, vi elsker Hollywood».
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
RETURNERER: Jan Thomas Mørch Husby reiser tilbake til Hollywood, og blir programleder for «Ja, vi elsker Hollywood». Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer