STÅR FRAM SOM HOMOFIL: Skuespiller og modell Daniel Newman (35) kom ut av skapet på sosiale medier tidligere i uka. Her fra den populære spenningsserien «Walking Dead», der Newman har rollen som Daniel. Foto: The Walking Dead / AMC
STÅR FRAM SOM HOMOFIL: Skuespiller og modell Daniel Newman (35) kom ut av skapet på sosiale medier tidligere i uka. Her fra den populære spenningsserien «Walking Dead», der Newman har rollen som Daniel. Foto: The Walking Dead / AMCVis mer

«Walking Dead»-stjerna kom ut av skapet: - Føltes som et slag i magen

Samtale med ung jente gjorde inntrykk på Daniel Newman (35), som plutselig fikk et enkelt valg. 

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Daniel Newman (35), kjent fra tv-serier som «The Walking Dead», «Heroes» og «The Vampire Diaries», rennes over av støtteerklæringer etter at han valgte å stå fram som homofil tidligere i uka.

Newman valgte først å fortelle om sin legning på Twitter, før han delte et nesten syv minutter langt videoklipp på Youtube.

Der snakker han blant annet om hvordan det gikk opp for ham at han ville stå fram.

Samtalen som forandret alt

- Jeg innså hvor viktig det er å være synlig, som den jeg er. Det finnes mange mennesker som vet hvem jeg er, og da nytter det ikke å gjemme seg, forteller skuespilleren åpenhjertig.

Det var etter en samtale med ei jente, som ville takke Newman for hans arbeid for de homofiles rettigheter, at skuespilleren bestemte seg for å komme ut av skapet.

Newman har, ifølge homomagasinet Queerty, jobbet frivillig ved et krisesenter for unge homofile, bifile og transpersoner som bor på gata.

- Jenta følte at hun ikke fortjente hjelp, siden «jeg var hetero». Da jeg fortalte henne at jeg ikke var det, sa hun: «Hvorfor har du ikke stått fram offentlig? Du kan bidra til å endre liv».

Oppfordringen fra den unge jenta føltes som «et slag i magen», forteller 35-åringen.

- Det føltes som noen hadde slått pusten ut av meg.

Valget om å stå fram ble plutselig enkelt.

Stikk til Hollywood

Videre i videoen reflekterer Newman rundt åpenhet om legning i skuespillermiljøet. Han mener Hollywood har en lang vei å gå.

- Hele verden, og bransjen for øvrig, sier til meg: «Det finnes ingen mannlige homofile eller bifile hovedkarakterer eller actionhelter, karrieren din kommer til å være over hvis du forteller det». Vel, jeg bryr meg ikke. Akkurat nå vet jeg hva som er riktig.

Ved siden av å være kjent som skuespiller, har Daniel Newman gjort karriere som både musiker og modell. Han har blant annet frontet kampanjer for motehus som Calvin Klein, Dior, Louis Vuitton og Tommy Hilfiger - og har bidratt på soundtracket til en av «Twilight»-filmene.

I tv-ruta har han, ved siden av nevnte serier, dukket opp i blant annet «Sex og singelliv», «One Tree Hill», «7th Heaven», «The Dark Knight Rises» og «Homeland».