Kevin Tsujihara:

Warner Bros.-sjef må gå

- Kevin erkjenner at hans feil er uforenlige med forventningene firmaet har til lederskap.

TREKKER SEG: Etter anklagelser om å ha byttet roller mot sex har Kevin Tsujihara nå måtte takke for seg i rollen som sjef for Warner Bros. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Etter anklagelser om å ha byttet roller mot sex har Kevin Tsujihara nå måtte takke for seg i rollen som sjef for Warner Bros. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Warner Bros.-sjefen Kevin Tsujihara (54) trekker seg fra stillingen, det melder nyhetsbyrået AP mandag kveld. Tsujihara har jobbet i selskapet i over 25 år, men etter seksuelle anklager mot ham har han nå måtte tre av fra sin stilling.

AP skriver at 54-åringen, som har vært svært viktig for Hollywood og filmbransjen i mange år, skal ha tilbudt skuespillere roller i bytte mot sex, noe som ikke tolereres i selskapet.

- Kevin har bidratt sterkt til studioets suksess de siste 25 åra og det takker vi ham for, heter det i en uttalelse fra John Stankey, sjefen i WarnerMedia, som legger til at det er i selskapets beste interesse at Tsujihara har måttet gå.

- Kevin erkjenner at hans feil er uforenlige med forventningene firmaet har til lederskap og at det kan påvirke selskapets evne til å utvikle seg framover.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York onsdag kveld, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Trakk seg

Anklagene mot Warner Bros.-sjefen begynte først å rulle etter en avsløring fra The Hollywood Reporter som lekket flere meldinger mellom 54-åringen og skuespiller Charlotte Kirk fra 2013. Meldingene skal ha inneholdt detaljerte avtaler om at Tsujihara skal ha lovet å introdusere Kirk til flere viktige personer i bransjen i bytte mot et seksuelt forhold.

Ifølge AP skal Tsujihara ha trukket seg fra sin stilling mandag, etter å ha sendt et lengre brev til selskapet.

- Det har blitt kjent at mitt lederskap vil kunne være et hinder for videre utvikling for selskapet, heter det blant annet i brevet.

- Den harde arbeidsinnsatsen alle i organisasjonen legger ned er virkelig beundringsverdig, og jeg vil ikke la medias oppmerksomhet på min fortid påvirke det gode arbeidet som gjøres.

OVERGIR SEG: Harvey Weinstein har overgitt seg til politiet i New York, melder nyhetsbyrået AP. Tidlig fredag morgen New York-tid ankom han politistasjonen. Video: CNN Vis mer

Benekter forholdet

Tsujiharas advokat, Bert H. Deixler, har tidligere benektet at 54-åringen skal ha hatt noen direkte rolle i ansettelsen av Charlotte Kirk. Mandag skal advokaten ha nektet å gi ytterligere kommentar i saken.

Tsujihara har imidlertid beklaget seg overfor kollegaer i selskapet og beklaget for at valg i hans personlige liv har forårsaket smerte og forlegenhet overfor Warner Bros.

Charlotte Kirk har blant annet medvirket i «How To Be Singel» og «Ocean's 8» i henholdvis 2016 og 2018. Hun skal i ettertid ha nektet for et seksuelt forhold med den profilerte sjefen, tross at tekstmeldinger mellom dem har blitt lekket.

At Tsujihara må gå fra selskapet kommer et drøyt år etter at New York Times publiserte en omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (66). Avsløringene ble starten på en bølge gjennom hele verden og flere avsløringer kom på banen. Blant annet med kampanjer som #MeToo, Time's Up og #StilleForOpptak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer