Wasim Zahid:

Wasim Zahid er coronasmittet

Legen avslører at han har blitt smittet med covid-19.

FORKLARER: Lege Wasim Zahid er coronasmittet. Det avslører han selv i en video på YouTube. Video: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lege Wasim Zahid er coronasmittet. Det avslører han selv i en video på YouTube.

- Det er først og fremst utrolig irriterende, for jeg var bokstavelig talt en uke unna å få vaksinen, forteller han i videoen, som er spilt inn hjemmefra.

Etter planen skulle legen få coronavaksine 22. januar, altså neste fredag.

Videre forteller legen at han har jobbet tett med pasienter på Drammen sykehus i snart et år uten å bli smittet, og at de har hatt svært gode smitteverntiltak.

- Det viser bare at dette viruset er svært smittsomt, sier han videre.

POSITIVE TING: TV-lege Wasim Zahid oppgir fem grunner til optimisme under den pågående coronakrisen. Video: Wasim Zahid Vis mer

Zahid har det siste året delt svært mange videoer om hva coronaviruset er, hvordan det smitter og opplyst følgerne sine med informasjon.

- Jeg har hatt mange og lange vakter på sykehuset. Sannsynligvis har også jeg blitt smittet på sykehuset. Sånn er det jo når man er på et sted med mye virus og kollegaer, selv om man gjør alt man kan, forteller han videre.

Legen avslører at han er på dag to, og at han egentlig ikke har kjent seg særlig syk. Den første dagen kjente han kun litt kiling i halsen. Symptomene skal imidlertid ha forverret seg noe etter hvert.

Han påpeker at han ikke kan si med sikkerhet hvordan symptomene vil utarte seg de neste dagene, men lover at han skal oppdatere følgerne sine om hvordan det går videre.

LEGE DØDE: Susan Moore døde etter å ha fått coronaviruset, og nå får videoer fra sykehuset som hun har postet på Facebook mye oppmerksomhet. Video: Facebook Vis mer

Opplyser befolkningen

Som nevnt har den kjente legen opplyst følgerne sine jevnlig gjennom pandemien. Allerede i mars gikk han hardt ut mot de som ønsket å bli coronasmittet så raskt som mulig, for å bli immune.

- Dette er særdeles uklokt og uansvarlig. Du blir kanskje immun, men i prosessen kan du smitte hundrevis av andre, gjøre en del alvorlig syke, og faktisk ta livet av enkelte. Så kan det hende at du er blant de få som får et alvorlig forløp. Ikke oppsøk sykdom!

Zahid forklarte til Dagbladet at å forsøke å få seg selv smittet, ville være å bidra til å skape en ukontrollert situasjon, noe som er stikk i strid med det myndighetene forsøker å oppnå med å flate ut sykdomskurven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer