Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Weinstein tiltalt for voldtekt i New York

En storjury i New York har bestemt at det skal tas ut voldtektstiltale mot Hollywood-mogulen Harvey Weinstein.

TILTALT: Sist fredag ble den kjente Hollywood-mogulen siktet. Nå er det bestemt at han skal tiltales for voldtekt. Foto: NTB scanpix
TILTALT: Sist fredag ble den kjente Hollywood-mogulen siktet. Nå er det bestemt at han skal tiltales for voldtekt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det opplyser påtalemyndigheten i storbyen. Avgjørelsen er nok et skritt i retning rettssalen for Weinstein.

Weinstein ble sist fredag siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og for seksuelle overgrep mot en annen kvinne i byen i 2004.

Hollywood-mogulen fikk forkynt siktelsen etter å ha meldt seg for politiet samme morgen, og han ble løslatt mot 1 million dollar i kausjon da rettsmøtet var over.

– Etterforskningen pågår fortsatt og vi vil nok en gang oppfordre andre ofre eller personer som sitter på relevant informasjon om å ta kontakt med oss, sa statsadvokat Cyrus Vance etter at juryen besluttet at det skal tas ut tiltale mot Weinstein.

Lederen for Weinsteins forsvarerteam, Ben Brafman, sa tidligere onsdag at påtalemyndighetens sak er et resultat av politisk press, og brukte dette som argument for hvorfor 66-åringen ikke ville forklare seg for storjuryen.

Weinstein har selv gjentatte ganger nektet for å ha hatt sex med noen uten deres samtykke.

OVERGIR SEG: Harvey Weinstein har overgitt seg til politiet i New York, melder nyhetsbyrået AP. Tidlig fredag morgen New York-tid ankom han politistasjonen. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media