Weinsteins bror snakker ut etter overgrepsskandalen: - Jeg skammer meg over at han er broren min

De to brødrene har nesten ikke hatt kontakt de siste fem årene, på tross av at de eier «The Weinstein Company» sammen.

BRØDRE: Alle de alvorlige anklagene mot Harvey Weinstein (t.v) gjør at broren Bob skammer seg over at Harvey er broren hans. Foto: AP Photo / NTB scanpix
BRØDRE: Alle de alvorlige anklagene mot Harvey Weinstein (t.v) gjør at broren Bob skammer seg over at Harvey er broren hans. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hollywood-mogul Harvey Weinstein, omtalt som Hollywoods mektigste mann, har den sisten tiden blitt anklaget av flere titalls kvinner for seksuell trakassering gjennom totalt tre tiår.

Enkelte har også kommet med anklager om voldtekt og maktmisbruk.

Opprullingen av de mange alvorlige anklagene førte til at Weinsteins eget selskap «The Weinstein Company», som han grunnla sammen med broren Bob, terminerte kontrakten hans med umiddelbar virkning.

Broren snakker ut

Og nå snakker broren Bob, som har hatt en langt mer tilbaketrukken rolle i selskapet, ut.

I et intervju med The Hollywood Reporter sier Bob at han kjemper for selskapet både han og broren eier 20 prosent av, men at han sliter med en skamfølelse og av å selv ha blitt forrådt.

- Det føles som om jeg befinner meg i et mareritt. Broren min har forårsaket enorme lidelser. Som far til tre jenter - hjertet mitt brister for de kvinnene han har såret, sier Bob Weinstein til avisa.

Spørsmålet mange naturlig nok stiller seg er hvordan Bob kunne være så uvitende om sin egen brors handlinger. Men ifølge ham har de to knapt snakket sammen de fem siste årene.

- Men jeg skammer meg over at han er broren min, for å være ærlig, og jeg føler skam over at dette er hans handlinger, sier Bob.

- Skjørtejeger

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

Selv om han hevder han ikke kjente til brorens oppførsel overfor kvinner, kjente han til noen trekk ved broren, som i etterpåklokskapens lys ikke ser så bra ut.

- Jeg var ganske klar over at Harvey løp i skjørtene på så mange kvinner han kunne. Handlingene hans var syke og forskrekkelige. Men det var alt jeg visste. Jeg sa: «Harvey, hvorfor er du utro? Hvorfor er du utro hele tiden?» Jeg kunne se det, men jeg var ikke i rommet med ham, sier Bob, som leverer følgende knusende dom over sin egen brors personlighet.

- Harvey var en bølle. Harvey var arrogant, han behandlet folk som dritt hele tiden. Det visste jeg. Og jeg måtte rydde opp når han rotet det til med sine ansatte. Folk kom gråtende inn på kontoret mitt: «Broren din sa dette, dette og dette». Og jeg ble dårlig av å høre om det.

Harvey Weinstein benekter anklagene mot seg, selv om han tok han noe selvkritikk i forbindelse med New York Times' artikkel, som avslørte de alvorlige anklagene.

I en uttalelse sa han: «Jeg erkjenner at jeg i fortida har oppført meg på en måte overfor kolleger, som har ført til mye smerte».

- Patetisk unnskyldning

Weinstein sa også i etterkant av avsløringene at han nå ville bruke all sin tid på å gå etter NRA, den amerikanske våpenorganisasjonen.

At broren ikke ser ut til å føle anger, plager Bob Weinstein.

- Da jeg hørte hans skriftlige, patetiske unnskyldning ... Ikke en unnskyldning. Da jeg hørte at han innrømmet at han følte anger overfor ofrene, og at han sa, hovmodig og nesten sinnssykt, at han skulle gå etter NRA, så var det forstyrrende for meg. Det var fullstendig galskap. Mine døtre ble dårlige av å høre det, for vi forsto at han ikke følte noe. Jeg føler ikke at han føler noe den dag i dag, sier Bob Weinstein.

Som også forteller at han har planer om å endre navnet på «The Weinstein Company» og jobber for å sikre videre drift.

Han ønsker også å finne en løsning som gjør at broren ikke får beholde sin eierandel i selskapet.

- Dette blir tatt hånd om, sier Weinstein.

Lørdag ble det også kjent at Harvey Weinstein er kastet ut av Oscar-akademiet. I en pressemelding skriver akademiets styre på 54 medlemmer at langt flere enn det nødvendige flertallet på to tredeler stilte seg bak avgjørelsen.

- Vi gjør ikke dette bare for å atskille oss fra noen som ikke lenger har respekt blant sine kolleger. Men også for å sende et signal om at tiden da man overser og gjør seg skammelig medskyldig i seksuell trakassering i vår bransje, er over, heter det i pressemeldingen, ifølge NTB.

Voldtektsanklager

Etter at New York Times først omtalte overgrepsanklagene, har en lang rekke kvinner stått fram med slike anklager.

Kjente skuespillere som Gwyneth Paltrow og Angelina Jolie er blant dem som anklager Weinstein for seksuell trakassering.

Den siste anklagen, og kanskje den mest alvorlig, kommer fra den britiske skuespilleren Lysette Anthony.

Hun sier, ifølge nyhetsbyrået AP, at hun har fortalt politiet at Weinstein voldtok henne på 80-tallet.

Hun forteller at Weinstein skal ha angrepet henne etter å ha troppet opp hjemme hos henne i London.

Politiet i London har bekreftet at de etterforsker en voldtekt, uten å identifisere Weinstein ved navn.

Skilsmisse

«Hele» Hollywood reagerer på anklagene mot Weinstein og mener at han må stilles til ansvar. De som reagerer er blant andre skuespiller George Clooney, skuespiller Matt Damon, tidligere presidentkandidat Hillary Clinton og tidligere president Barack Obama.

Onsdag ble det kjent at kona hans, designeren Georgina Chapman (41), går fra ham etter ti år.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sier Chapman i en uttalelse til People.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer