Wenche Foss skal ha opplevd seksuell trakassering

Wenche Foss fortalte om flere tilfeller av seksuell trakassering som skjedde mens hun jobbet som skuespiller, ifølge hennes sønn Fabian Stang.

DÅRLIGE OPPLEVELSER: Wenche Foss opplevde noen helt forferdelige situasjoner, ifølge sønnen Fabian Stang. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Magasinet
DÅRLIGE OPPLEVELSER: Wenche Foss opplevde noen helt forferdelige situasjoner, ifølge sønnen Fabian Stang. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Magasinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tirsdag ville Wenche Foss fylt 100 år, og dagen ble behørig markert med avduking av et maleri av den folkekjære skuespilleren i Oslo.

Sønnen, advokat og politiker Fabian Stang, sier til NRK at han er sikker på at Foss ville deltatt i #metoo-kampanjen dersom hun hadde levd i dag.

– Da tror jeg hun ville ha avslørt noen helt forferdelige situasjoner som hun opplevde, sier Stang til NRK.

Stang sier moren hadde den fordelen at hun var sterk og hadde evnen til å stå imot.

– Det var allikevel episoder hun gjerne skulle vært foruten, sier Stang.

– Mange store personligheter skal være glad for at jeg holder tett om det, legger han til.

Teaterdronningen, filmdivaen, sangeren og kulturpersonligheten Wenche Foss døde 28. mars 2011.

Kvinner over hele verden har den siste tiden stått fram med historier om seksuelle krenkelser i forbindelse med #metoo-kampanjen.

6. desember kåret Time Magazine alle som har brutt tausheten og fortalt om seksuelle trakasseringer og overgrep, til «Årets person».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer