<strong>AV OG PÅ I FLERE ÅR:</strong> Skandalerockeren Marilyn Manson var på slutten av 2000-tallet sammen med skuespiller Evan Rachel Wood. I et nytt intervju forteller «Westworld»-skuespilleren om hvordan tida med musikeren var, og hvordan hun håndterte kritikken. Foto: Stefan Trautmann / WENN, NTB scanpix
AV OG PÅ I FLERE ÅR: Skandalerockeren Marilyn Manson var på slutten av 2000-tallet sammen med skuespiller Evan Rachel Wood. I et nytt intervju forteller «Westworld»-skuespilleren om hvordan tida med musikeren var, og hvordan hun håndterte kritikken. Foto: Stefan Trautmann / WENN, NTB scanpix Vis mer

Evan Rachel Wood om ekskjæresten Marilyn Manson:

«Westworld»-stjerna var sammen med sjokkrockeren Marilyn Manson: - Folk ropte hore

Evan Rachel Woods forhold til skandalestjerna fikk negative reaksjoner for den da 18 år gamle stjerna. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I disse dager gjør HBO-serien «Westworld» stor suksess. Historiene fra den høyteknologiske fornøyelsesparken har fengslet seere og anmeldere verden over.

Foruten skuespillprestasjoner fra vår egen Ingrid Bolsø Berdal, har amerikanske Evan Rachel Wood (29) en sentral rolle som karakteren Dolores.

Skuespilleren har vært aktiv i mange år, og har spilt i et titalls filmer og tv-serier. Det er likevel den populære HBO-serien som virkelig har satt henne på karrierekartet. I 2007 fikk hun derimot oppmerksomhet for noe helt annet.

SE TRAILER: HBOs nye storsatsning Westworld, med Ingrid Bolsø Berdal, Anthony Hopkins, Ed Harris og Evan Rachel Wood i sentrale roller.Westworld. Video: HBO Vis mer

Skuespilleren var nemlig sammen med den kontroversielle rockeren Marilyn Manson (47). I 2010 fridde han til henne fra scenen i Paris. Det noe uventede forholdet deres fikk massiv oppmerksomhet i media, og det gikk hardt ut over den da 18 år gamle skuespilleren.

Ble kalt «hore»

Det er i et større intervju med det anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone at Wood nå forklarer hvordan tida med Manson var.

Han er kjent for låter som «Personal Jesus» og «The Beautiful People», samt for sin eksentriske, gotiske stil. Leppestift og eyeliner har i flere tiår vært en del av artistens hverdag.

Stjerna har fått kritikk fra flere hold gjennom sin karriere. Han fikk blant annet skylden for skoleskytingen på Columbine High School i 1999, fordi gjerningsmennene hadde hørt på musikken hans.

Det var derfor ikke alle som tok like lett på at han forlovet seg med 18 år gamle Wood. I intervjuet forteller skuespilleren at hun falt for rockeren fordi hun var på jakt etter spenning.

- Jeg møtte noen som lovet meg frihet til å uttrykke meg og fordomsfrihet. Jeg lengtet etter fare og spenning, forteller 29-åringen i intervjuet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

<strong>SJOKKERTE:</strong> I Marilyn Mansons musikkvideo til låta «Heart-Shaped Glasses» hadde Wood en rolle. I flere pikante scener tungekysser hun med rockestjerna.Foto: KL/WN
USA, NTB scanpix&nbsp;
SJOKKERTE: I Marilyn Mansons musikkvideo til låta «Heart-Shaped Glasses» hadde Wood en rolle. I flere pikante scener tungekysser hun med rockestjerna.Foto: KL/WN USA, NTB scanpix  Vis mer

Hun og Manson var av og på i flere år. De møttes på Chateau Marmont-hotellet i Los Angeles i 2006, og begynte forholdet sitt kort tid etter. I 2008 gikk de fra hverandre, men fant raskt tilbake til hverandre. Etter noen måneder som forlovet i 2010, sa de farvel til hverandre for siste gang.

Til Rolling Stone forteller Wood at hun likte tilværelsen på turnébussen til Manson, og at det var en fin måte å finne seg selv på. Hun ble likevel til stadighet møtt med kritikk fra både familien og pressen.

- De aller fleste tenåringer søker etter identitet, og jeg ble kasta inn i en situasjon hvor jeg liksom allerede skulle ha funnet ut av det, forteller hun og fortsetter:

- Man får et demonstempel fordi man prøver å finne ut av det og å få hendene skitne. Folk ropte hore etter meg da jeg gikk nedover gata, og du kan ikke la deg bli såret av noe sånt, forklarer stjerna.

Åpnet opp om legningen

I samme intervju tar den 29 år gamle stjerna også opp forholdet sitt til LBHT-miljøet, og hun falt for Mansons eksperimentelle kjønnsutrykk. Wood er biseksuell, noe hun annonserte i fjor høst.

Ifølge ET Online kom 29-åringen ut av skapet i en rekke meldinger på Twitter, der hun tok et oppgjør med stereotypiene tilknyttet biseksualitet.

«Jeg har kjempet med meg selv i store deler av livet fordi jeg ikke var sikker på om jeg var homo eller hetero nok. Jeg trodde jeg aldri kom til å være lykkelig», var blant annet noe av det hun delte åpenhjertig med fansen.

Hun understreket videre at «vi eksisterer» og at man må følge sin egen vei.

De fleste meldingene hadde emneknaggen #BisexualAwareness i seg, som en oppfordring til å spre informasjon rundt legningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer