Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Whitney Houston funnet død på hotellrom

Dødsårsak ukjent.

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Whitney Houston, en av musikkhistoriens mest suksessfulle artister, døde i natt. Hun ble bare 48 år gammel.

Pr-rådgiveren hennes Kristen Foster bekrefter dødsfallet overfor nyhetsbyrået AP. Verken dødsårsak eller sted er foreløpig ikke offentliggjort, selv om TMZ hevder å vite at hun ble funnet på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

Ifølge TMZ ble Houston funnet av assistentene sine på hotellrommet. Da ambulansen og politiet kom til stedet bare minutter senere, var hun allerede død.

Ifølge Fox News skulle Houston delta på Grammys i morgen, og at det var derfor hun var på plass i Los Angeles.

De melder også at det ble prøvd gjenoppliving, men livet til Houston sto ikke til å redde.

Blant houstons merittene finner man blant annet seks Grammys, to Emmys og 30 Billboard Music Awards.

Hun ble også den første artisten med sju singellistetopper på rad og har solgt over 170 millioner album.

Narko Da Houston var på toppen av karrieren fra midten av 80-tallet fra til slutten av 90-tallet var hun blant verdens mestselgende artister. Men mot slutten av karrieren ble hun mer kjent for utsvevende dopbruk enn musikken sin.

For medaljen hadde altså en bakside.

(AP Photo/Matt Sayles)
(AP Photo/Matt Sayles) Vis mer

I et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey i 2010 fortalte Houston at hun slet med store rusproblemer da suksessalbumet «My Love Is Your Love» ble gitt ut.

- Jeg gjorde jobben min, men da jeg var ferdig på jobb var det hver eneste dag. I et helt år eller to. Jeg var ikke lykkelig. Jeg var i ferd med å miste meg selv, sa hun ifølge nyhetsbyrået AP.

Comeback Skylden fikk eksmannen Bobby Brown, som i løpet av deres 15 år lange ekteskap fram til 2007 ble arrestert en rekke ganger for dopbruk, fyllekjøring og mishandling av Houston.

Da R&B-stjerna stilte hos Oprah hadde hun vært igjennom to avrusninger, og var endelig klar for et comeback med plata «I Look To You». Men selv om Houston nok en gang solgte til platinum, tok det ikke lang tid før det begynte å gå nedover igjen.

Etter en rekke skandaløse konsertopptredener hvor stjerneartisten så ut til å ha store problemer med å treffe tonene, ble flere av opptredenene på verdensturneen hennes til slutt kansellert. Ryktene om at hun skal ha begynt med dop igjen florerte, mens Houston på sin side skyldte på sykdom

I Norge i 2010 Da hun i 2010 besøkte Skandinavia i forbindelse med sin europaturné var det heller liten tvil om at Houston hadde store problemer.  

DØDE PÅ HOTELL: Whitney Houston ble i natt funnet død på The Beverly Hilton Hotel. Foto: REUTERS
DØDE PÅ HOTELL: Whitney Houston ble i natt funnet død på The Beverly Hilton Hotel. Foto: REUTERS Vis mer

Den verdenskjente sangerinna skal ha sunget falskt og ravet rundt på scenen mens hun skjelte ut sine egne fans.

- Dere gjør meg forbanna, ropte hun, mens fansen begynte å rømme konsertarenaen.

Ifølge National Enquirer kunne de nevnte skandalekonsertene i København den 3. og 4. juni 2010 forklares med at hun hadde kjøpt kokain i den danske hovedstaden for rundt 48 000 kroner.

Dagbladets anmelder kalte Houston «et hjerteskjærende syn» og «en vandrende personlig tragedie» etter Stavanger-konserten, som fikk terningkast 2.

KRIMTEKNIKERE: Kriminalteknikere fra Beverly Hills-politiet på plass på hotellet. Foto: AFP
KRIMTEKNIKERE: Kriminalteknikere fra Beverly Hills-politiet på plass på hotellet. Foto: AFP Vis mer

DATTEREN: Whitney Houston på scenen med datteren Bobbi Kristina i 2009. Datteren er i dag 19 år. Foto: Scanpix
DATTEREN: Whitney Houston på scenen med datteren Bobbi Kristina i 2009. Datteren er i dag 19 år. Foto: Scanpix Vis mer