Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Whitney Houstons dødsårsak er offentliggjort

Ifølge rettsmedisinerne var årsaken til sangstjernas død en drukningsulykke, men også hjertesykdom og kokain var medvirkende faktorer.

DRUKNET: Whitney Houston ble funnet død 11. februar. Nå er dødsårsaken klar. Foto: Evan Agostini / AP Photo / Scanpix
DRUKNET: Whitney Houston ble funnet død 11. februar. Nå er dødsårsaken klar. Foto: Evan Agostini / AP Photo / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 11. februar stilnet en av verdens største stemmer, da sangerinna Whitney Houston ble funnet død i badekaret på sitt hotellrom på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

Nå skriver kjendisnettstedet TMZ at Houstons, som bare ble 48 år gammel, dødsårsak er drukning, og at det hele var en ulykke.

Hadde kokain i blodet I rapporten fra rettsmedisineren heter det også at verdensstjerna hadde kokain i blodet da hun døde.

«Rapporten noterer at også hjertesykdom og kokainbruk var medvirkende faktorer til Whitneys død,» skriver TMZ.

Flere andre amerikanske medier, som People og Us Magazine, gjengir de samme opplysningene.

Politiet har tidligere uttalt at de ikke har hatt noen mistanke om at noe kriminelt var årsak til Houstons død og at det ble funnet reseptbelagte piller på stjernas hotellrom, men ingenting «alarmerende».

Datteren om savnet Whitney Houston ble gravlagt 19. februar, og etterlot seg datteren Bobbi Kristina Brown (19), som hun har sammen med eksmannen Bobby Brown (43). De to var gift fra 1992 til 2007.

I et intervju med Oprah Winfrey tidligere denne måneden, fortalte Bobbi Kristina om savnet etter moren, men at hun fortsatt føler hennes nærvær.

- Jeg våkner opp om natten. Hun pleide å si at klokken fem om morgenen begynte helgenene å be. Nå kan jeg våkne opp om natten og se at klokken er fem. Da begynner jeg å be.

- Lys slås av og på, og jeg kan si «mamma, hva er det du driver med?». Jeg kan fortsatt le sammen med henne og snakke med henne, sa hun og kalte Houston for «mitt fortrolige, mitt alt».

Vil bære med seg arven 19-åringen fortalte også om hvordan hun tilbrakte morens siste dag i live sammen med henne.

- Det var så tidlig om morgenen, og jeg gikk for å hente henne og sa «kom og ligg her med meg», og hun sov hos meg hele natta og hele dagen. Hun strøk meg over håret og holdt meg og jeg bare sov i armene hennes, sa hun til Oprah Winfrey.

NÆRT FORHOLD: Bobbi Kristina Brown ønsker å gå i morens fotspor og satse på en sangkarriere. Foto: Dan Steinberg / AP Photo / Scanpix
NÆRT FORHOLD: Bobbi Kristina Brown ønsker å gå i morens fotspor og satse på en sangkarriere. Foto: Dan Steinberg / AP Photo / Scanpix Vis mer

Nå har Brown planer om å følge i morens fotspor og satse på en sangkarriere.

- Jeg skal bære videre arven etter henne. Vi skal gjøre sanggreia, litt skuespill og litt dansing.Tidligere denne måneden ble det kjent at Bobbi Kristina Brown arver alt av morens verdier.

Bobbi Kristina, som i dag er under myndighetsalderen ifølge amerikanske lover, får første pengesum utbetalt om to år. Neste utbetaling skjer når hun er 25, og når Bobbi Kristina fyller 30 år får hun utbetalt det resterende pengebeløpet.

GULLSTRUPE: Whitney Houston stod bak flere kjente låter. Foto: Mark J. Terrill / AP Photo / Scanpix
GULLSTRUPE: Whitney Houston stod bak flere kjente låter. Foto: Mark J. Terrill / AP Photo / Scanpix Vis mer