William slutter i «Skam»

- Redd for å miste seg selv.

SLUTTER I «SKAM»: Thomas Hayes som har spilt den populære karakteren William slutter i TV-serien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLUTTER I «SKAM»: Thomas Hayes som har spilt den populære karakteren William slutter i TV-serien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den populære karakteren William i TV-serien «Skam» som spilles av nitten år gamle Thomas Hayes, slutter nå i TV-serien etter to sesonger. Det melder VG.

Var på tide å slutte

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, forteller Thomas Hayes til VG.

Tidligere i sommer ble det kjent at fokuset i den neste sesongen flyttes over på gutta, med Isak i hovedrollen.

Men når den tredje sesongen av den superpopulære tv-serien begynner i høst, er det altså uten William.

«Skam»-skuespillerne har i stor grad vært skjermet fra media. Hayes sier til VG at det skal bli deilig med mer frihet.

– Når du er med i «Skam», binder kontrakten deg opp til for mye til at du ikke kan delta på forskjellige ting.

Ikke forandret seg

«Skam»-rollen er Hayes første TV-rolle.

- Livet har forandret seg voldsomt. Nå blir jeg stoppet på gata og mange vil ta selfier med meg. Det er veldig rart egentlig. Og selvsagt tar mange meg for å være William - altså karakteren, sier Hayes til Dagbladet, og legger til:

- Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, men omstendighetene rundt har forandret seg helt.

Det voldsomme oppstyret rundt ungdomsserien «Skam», som nylig hadde sesongavslutning på andre sesong, har ikke skremt Thomas Hayes fra å satse videre som skuespiller.

- Jeg drømte om å bli skuespiller da jeg var liten. Skuespill er noe jeg har lyst til å drive med videre. Akkurat nå er det ingenting jeg heller vil enn å drive med dette her, understreker han.

- En trist kveld

Håkon Moslet er redaksjonssjef for TV i NRK P3. Han sier til Dagbladet i kveld at det er trist at Hayes ikke fortsetter i den populære TV-serien, også i sesong tre.

- Ja det er en en trist kveld i kveld. Vi synes det er synd at Thomas ikke blir en del av «Skam»-serien videre, men da vi ikke kom til enighet om kontrakten, ble utfallet slik det ble.

Moslet forteller at de har visst at Hayes ikke lengre blir en del av «Skam» siden midten av sommeren, men vil ikke kommentere hvordan de planlegger å løse det faktum at en av de mest populære karakterene i serien, nå plutselig ikke eksisterer lengre.

- Jeg kommer ikke til å kommentere innholdet i sesong tre annet enn at det er Isak som er hovedrollen, sier Moslet og legger til:

- Det er klart at serien blir veldig annerledes uten William, men jeg kan love at sesong tre skal bli like bra som de to forrige sesongene, om ikke bedre.

Til VG sier Hayes at han tok valget om å slutte like før sommeren. Til nå er det få som vet det. Han sier han nå skal satse på skuespilleryrket, men har så langt ingen nye tilbud på bordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer