Wyclef Jean skutt

Hip-hop-stjernen ble skutt under presidentvalgkampen i Haiti

STØTTER KOMPISEN Presidentkandidat Michel Martelly (t.v.) sammen med sin kompis, Wyclef Jean. Foto: EPA/Andrés Martínez Casares
STØTTER KOMPISEN Presidentkandidat Michel Martelly (t.v.) sammen med sin kompis, Wyclef Jean. Foto: EPA/Andrés Martínez CasaresVis mer

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Wyclef Jean ha blitt skutt i Haiti, hans eget fødested.

Ifølge Joe Mignon ble Wyclef Jean skutt i hånden like etter 11. lørdag kveld lokal tid i byen Dalmas. Det er Joe Mignon, bestyreren for Jeans Yele Foundation, et hjelpefond for Haiti-ofre, som opplyser dette.

Støtter presidentkandidat Hip-hop-stjernen var i Dalmas like utenfor Port-Au-Prince. I Haiti er det presidentvalg og popstjernen Michel Martelly (50), eller «Sweet Micky», er hard i valgkamp mot den tidligere presidentfruen Myrlande Manigat, som nå ønsker å følge mannens fotspor.

Manigat (70) og Michel Martelly (50) var de som gikk videre til andre runde av presidentvalget etter mye bråk og omtelling av stemmer i første omgang. Wyclef Jean er kjent som Mickys trofaste støttespiller. Internasjonale observatører slo fast at første valgrunde i slutten av november var preget av omfattende fusk.

Land i ruiner Etter et nattlig opphold på sykehuset i Port-Au-Prince i Haiti, ble Jean skrevet ut i dag. Han skal ikke være alvorlig skadet. Det lokale politiet har foreløpelig ingen kommentar.

Uansett hvem som vinner valget, må vedkommende ta harde tak for å gjenoppbygge landet av landet. Haiti er fortsatt sterkt preget av jordskjelvkatastrofen som krevde rundt 230.000 menneskeliv og la hovedstaden Port-au-Prince i ruiner. Wyclef Jean var selv presidentkandidat, men droppet ut, etter at kandidaturet hans ble underkjent av valgmyndighetene.