Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Yohan:

Yohan (28) er død

Den koreanske popstjerna døde 16. juni, melder plateselskapet på vegne av familien.

DØD: Den koreanske popstjerna Kim Jeong-Hwan, bedre kjent som Yohan, er død. Foto: Skjermdump Instagram
DØD: Den koreanske popstjerna Kim Jeong-Hwan, bedre kjent som Yohan, er død. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Den populære K-popstjerna Kim Jeong-Hwan, bedre kjent under artistnavnet Yohan, er bekreftet død. Det melder en rekke internasjonale medier, deriblant People.

Yohan var medlem av supergruppa TST. Gruppas plateselskap, KJ Music Entertainment, bekrefter nå den unge stjernas dødsfall til AllKPop.

- Vi er triste over å dele denne uheldige og sørgelige nyheten. 16. juni forlot TST-medlemmet Yohan denne verden. Den avdøde Yohans familie er for øyeblikket i dyp sorg, heter det i pressemeldingen.

View this post on Instagram

오늘도 수고했어✌ #20200112 #어제의기록

A post shared by 김요한 (@yohanee0416) on

View this post on Instagram

여행가고 싶다✈

A post shared by 김요한 (@yohanee0416) on

Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Yohan begynte med musikk allerede i 2013, da han ble med i gruppa NOM («No Other Man»). I 2017 ble han med i TST, som han har vært medlem av siden den gang.

ARRESTERT: Videoen rakk å få over en million visninger på få dager, og Shyma, ble arrestert i kort tid etter den ble offentliggjort i november. Les mer her: https://www.dagbladet.no/kultur/egyptisk-popstjerne-fengslet-i-to-ar-for-denne-musikkvideoen/69192686 Vis mer

Flere dødsfall

Flere medier melder nå at dødsfallet vekker stor oppsikt, fordi det kommer i kjølvannet av at en rekke unge K-popstjerner har mistet livet de seineste åra.

I 2015 døde Ahn So-jin, etter å ha falt ned fra 10. etasje i en bygning. Det svært populære medlemmet av gruppa SHINee, Kim Jong-hyun tok sitt eget liv i 2017, og det samme gjorde Goo Hara i 2019. Bakgrunnen for sistnevnte skal ha vært nettmobbing.

Seinest i oktober gikk også en annen K-popstjerne bort, Sulli (25) - kjent fra f(x). Hun tok sitt eget liv, og hadde tidligere snakket om hvordan også hun ble hetset på nett for livsstilen sin, skrev Independent. 25-åringen var også åpen om psykiske vansker.

Flere mener K-popindustrien legger for mye press på artistene, da de må gå på ekstreme dietter og følge strenge regler. I tillegg er de under et enormt press fra plateselskapene, samt at flere blir hetset på internett.

Artistenes kontrakter kan også inneholde forbud mot å date, fordi de skal leve opp til idealet om å være et uskyldig tenåringsidol. Flere blir i tillegg tvunget til å få utført plastiske operasjoner, slik at de kan leve opp til landets skjønnhetsideal.

Ifølge The Guardian har flere sørkoreanske kjendiser tatt livet sitt det siste tiåret, blant andre Jang Ja-yeon og K-popstjerna Jonghyun.

K-pop er en forkortelse for «koreansk pop», som har blitt svært populært over hele verden de seineste åra. En av de mest kjente gruppene et BTS, som blant annet opptrådte på Grammy-utdelinga i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!