Yoko Onos hemmelige luksusliv

Rullestol, kunst og en gedigen formue. Slik lever Yoko Ono i dag.

VANSKER: Yoko Ono har holdt seg i bakgrunnen de siste åra. Det skal være på grunn av helseproblemer, hevdes det nå. En av artistens nærmeste venner forklarer at hun er avhengig av rullestol, men at hun ellers er frisk og rask som alltid. Her er hun fotografert i fjor. Foto: NTB Scanpix
VANSKER: Yoko Ono har holdt seg i bakgrunnen de siste åra. Det skal være på grunn av helseproblemer, hevdes det nå. En av artistens nærmeste venner forklarer at hun er avhengig av rullestol, men at hun ellers er frisk og rask som alltid. Her er hun fotografert i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli en del år siden japansk-amerikanske Yoko Ono (87) var i vinden for fullt. Tross en imponerende karriere som kunstner og artist, er hun nok fortsatt trolig best kjent som enka til Beatles-grunnlegger John Lennon. Ekteskapet deres, som startet i 1969 og brått ble avbrutt i 1980, var et av verdens mest omtalte.

De var revolusjonære, kontroversielle og banebrytende, og samarbeidet om det aller meste. Ekteskapet bød på sønnen Sean Lennon, som kom til verden i 1975. Interessen rundt familien, som gjerne poserte naken eller ga ut eksperimentell musikk sammen, var enorm.

Ono ble samtidig beskyldt for å være grunnen til Beatles' oppløsning, noe Paul McCartney i sin tid måtte avkrefte offentlig. Likevel er det ikke til å stikke under stol at Ono trolig huskes best fra tida etter at ektemannen hennes ble skutt og drept i New York, den 8. desember i 1980. Ti år seinere sørget hun for at Lennons «Imagine» ble spilt samtidig på radio i over 50 land.

- Trappet ned

Siden den gang har det imidlertid vært relativt stille fra Yoko Ono, som bare har stukket seg ut i offentligheten ved jevne mellomrom. Hun har heller ikke aktivt søkt seg ut til pressen for å fortelle om hvordan det går med henne, nå som hun er inne i sitt 88. år under sola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer