TULLET PÅ TWITTER: Youtube-kontoen til Felix Kjellberg følges av nesten 50 millioner mennesker. Som konsekvens har han fått millioner av følgere i andre sosiale medier også, deriblant på Twitter. Foto: FERNVALL LOTTE  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpix
TULLET PÅ TWITTER: Youtube-kontoen til Felix Kjellberg følges av nesten 50 millioner mennesker. Som konsekvens har han fått millioner av følgere i andre sosiale medier også, deriblant på Twitter. Foto: FERNVALL LOTTE / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpixVis mer

Youtube-stjerna lurte nettet med Twitter-stunt

Youtube-brukeren PewDiePie forteller i ny video.

(Dagbladet): Felix Kjellberg (26), eller PewDiePie som han er bedre kjent under, er en av verdens største Youtube-stjerner. Over 47 millioner mennesker følger kontoen hans, der han legger ut spillvideoer og humorinnhold.

Som konsekvens av den populære videokanalen, har han fått en rekke følgere på andre plattformer i sosiale medier. I skrivende stund følges Twitter-kontoen hans av over 7,4 millioner mennesker.

Onsdag ble han ifølge en rekke medier suspendert fra nettstedet. Nå melder han at han bare tullet.

Fjernet stempelet

En rekke medier melder om den populære svenskens Twitter-utestengelse, deriblant Expressen.

Den svenske avisa skriver at han og Youtube-kollegaen Jack Septic Eye sammen skrev en spøk på Twitter, om at de nå skulle slutte seg til IS. Som konsekvens skal Twitter-kontoen ha blitt deaktivert, og verifiseringstempelet fjernet.

Det var Mashable som først omtalte saken, som nå viser seg å være falsk.

Nå har Kjellberg lagt ut en video der han selv bekrefter at det hele var en spøk.

I en video på hans egen Youtube-kanal sier han at han valgte å fjerne sitt eget verifiseringstempel på Twitter fordi prosessen for å bli verifisert er «jævlig irriterende».

Det han snakker om er et blått stempel profiler får ved siden av navnet sitt dersom de søker om det. Det er ofte kjendiser eller andre som får falske kontoer laget i sitt navn som velger slike løsninger.

- Det jeg gjorde i går var en spøk. Det var veldig gøy, fordi mange mennesker kasta seg på, forteller han.

Han har tullet med det hele på Twitter.

«Jeg og Jack har sluttet oss til IS. Det er derfor vi mistet verifiseringen», skrev han på Twitter. Kameraten har svart, og skriver at han «sa nazistene, ikke IS!».

Han har også retweetet en parodikonto av Sky News, som har laget en falsk nyhetsartikkel om at han ble suspendert fordi han har sluttet seg til IS.

Ble kastet ut

Dette er ikke første gang Kjellberg skaper overskrifter. Han har blant annet fått oppmerksomhet for å være verdens best betalte Youtube-stjerne.

Tidligere i år ble han bedt om å flytte ut av sin utleier, noe 26-åringen var lite fornøyd med.

Vanligvis filmes videoene i et lydtett rom i leiligheten i Brighton i England, da støynivået kan bli intensivt. Da han skulle filme på kjøkkenet til en forandring, ble utleieren hans alt annet enn glad.

Kjellberg hevdet at han aldri har fått en eneste klage på støynivået i leiligheten, men at denne ene gangen tydeligvis ble for mye. Det endte nemlig med at stjerna fikk et brev hvor det sto at han måtte forlate leiligheten innen 29. juni.

- Hadde noen sagt at «dere er litt høylytte, kan dere dempe dere litt?», hadde jeg aldri filmet i det rommet mer. Også får vi én klage og blir vraket, sa han i videoen.

- Jeg kan kjøpe det huset her, jeg trenger ikke deg, forklarte han.