Ypper til selfie-krig mot Kim Kardashian: - I dag kan alle med en telefon bli kjendiser

Paris Hilton mener hun ga grobunn for selfie-universet, som Kim Kardashian tidligere har tatt æren for. 

SELFIE-BONANZA: Kim Kardashian (36) har påberopt seg tittelen som selfie-dronning flere ganger. Nå gjør Paris Hilton (36) det samme. Foto: Instagram
SELFIE-BONANZA: Kim Kardashian (36) har påberopt seg tittelen som selfie-dronning flere ganger. Nå gjør Paris Hilton (36) det samme. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2017 har de fleste en formening om hva et selfie er, eventuelt selvis, selvknips eller egofoto, som Språkrådet foreslår blant norske avløserord.

Men før den anerkjente ordboka Oxford English Dictionaries tok begrepet inn i varmen for godt i 2013, ved å kåre «selfie» til årets nyord, skal vi ikke langt tilbake før dagens selvknipseri ikke var et viden kjent begrep.

Selv om ingen egentlig vet hvem som brukte ordet først, har realitydronning Kim Kardashian (36) ved flere anledninger tatt på seg æren, med et snev av uhøytidelighet, for å ha sparket i gang bildetrenden.

Ubestridt selfie-dronning

Kardashian har til og med samlet flere hundre private selfies mellom to tykke permer, i kronologisk rekkefølge fra ungdomsalder, med det passende navnet «Selfish».

- Hun er den ubestridte selfie-dronningen, og alt det innbærer, konstaterte The Telegraph.

Nå konstaterer imidlertid hotellarving Paris Hilton (36) noe helt annet. I et intervju med magasinet W gir Hilton tydelig uttrykk for at det slettes ikke er hennes tidligere armkrok-venninne som fortjener pionér-tittelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer