Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Zara Larsson (18) tror menn føler seg krenket av henne

Den svenske artisten er ikke redd for å provosere.

SYNGER UT: Popartist Zara Larsson har gjort seg bemerket med sine ærlige meninger om sexisme og urettferdig behandling av kvinner. Det er det ikke alle menn som setter pris på. Foto: Izabelle Nordfjell / TT / NTB Scanpix
SYNGER UT: Popartist Zara Larsson har gjort seg bemerket med sine ærlige meninger om sexisme og urettferdig behandling av kvinner. Det er det ikke alle menn som setter pris på. Foto: Izabelle Nordfjell / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Larsson er bare 18 år, men har allerede gjort seg bemerket med hits som «Never Forget You», «Lush Life» og årets EM-låt, «This One's For You».

I tillegg har artisten fått mye oppmerksomhet for sine ærlige meninger.

Via sosiale medier har den selverklærte feministen blant annet gått til krig mot såkalt «slutshaming», refset overgrepsmenn og slått tilbake mot netthets.

Hun har også skrevet på Twitter at hun hater gutter. Meldinga kom i kjølvannet av en voldtekt på en festival i Sverige.

Larsson er i det hele tatt kritisk til måten menn behandler kvinner på, noe hun har fått både ris og ros for.

- Føler seg krenket

I et ferskt intervju med Metro snakker 18-åringen ut om hvorfor hun tror at menn blir så sure på henne når hun reagerer på urettferdighet.

- Det er sannsynligvis fordi de føler seg krenket, sier Larsson til den svenske avisa.

- De vil vel også si «ikke alle menn er slik» og sånt tull, fortsetter hun.

- Det finnes mange sterke og kloke jenter og unge kvinner som sier ifra, men jeg er jo allerede i offentligheten, så det er vanskelig å gå glipp av det som jeg sier.

Twitter-angrep

Mens enkelte, deriblant Nicki Minaj, har hyllet Larsson for sin frittalenhet, er andre mer kritiske til 18-åringen.

Golfspilleren og «Parneviks»-stjerna Jesper Parnevik føyde seg inn i sistnevnte kategori da han kom med et usmakelig angrep på Larsson etter Nice-angrepet i juli.

«Ryktet sier at det var en mann og en kvinne som kjørte lastebilen, men jeg tror Zara Larssons utbrudd kommer til å lyde som følger: Jeg hater alle menn», skrev Parnevik på Twitter. Meldingen ble siden slettet.

Parnevik la seg siden langflat og beklaget overfor Larsson, som godtok unnskyldninga.

NOBEL-KONSERT: Her er åpningstalen til kveldens verter, de amerikanske skuespillerne Claire Danes og Aaron Eckhart. Svenske Zara Larsson fikk æren av å synge første låta. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!