Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alex - et nytt og bedre liv

Se, Alex er blitt ny. Han har selv gravlagt gorillaen i seg. Fram tit ter en hardtarbeidende og seriøs artist. Rock'n'roll-klisjeer er erstattet med helsestudio og sangundervisning. - Jeg tålte ikke kjendislivet og ble tvunget til å legge om kursen.

Det sier en opplagt og glisende Alex Rosén der han beiner av gårde på helsestudioets tredemølle. Han prater som et symøte i to kilometer.

- Det er bare oppvarmingen. Trener tre timer fire ganger i uka. Har holdt på i noen måneder nå. Begynner å komme i form. Kom og kjenn på kassa, brystkassa: Stål.

Fanget av rocken

På begynnelsen av 90-tallet revitaliserte Alex Rosén NRK og brakte ungdommene tilbake til statskanalen. Han var stuntreporteren, den frekke og sleske: morsom, brautende, avvæpnende og helt ustyrlig. I ettertid fikk NRK et oppegående «U», et «Lille lørdag» med kultstatus og friskuser som OJ og Synnøve.

- Det var bare morsomt. Tenkte ikke på at jeg var kjendis. Det kom først med Go Go Gorilla. Singelen «Mother Porno» skøyt meg rett til topps. Jeg tok helt av. Turnerte med bandet og festet sammenhengende i ett år.

Alex ble overrumplet av rocken, men med albumet «Stuck» kom nedturen. Det svarte ikke til forventningene, og etter hvert ble Alex en karikatur av seg selv. Utbrukt og oppspist. Det var på høy tid å gjøre noe.

Hysj, trening pågår

- No pain, no gain, stønner og skriker Alex mens han presser bicepsen i et «torturapparat». Instruktøren griper inn. Ingen på Galaxy Fitness Senter får skrike, selv ikke en forhenværende gorilla.

Roy Hansen er fornøyd med den ivrige eleven, men sukker oppgitt mot «toppetasjen»: - Jeg får gjort underverker med kroppen hans, men fra nakken og opp er det ikke noe mer å gjøre.

Alex gliser og spenner fra mens Billy Idol får lov til å skrike så høyt han vil fra høyttalerne - «Rebell Yell».

Mye korn - lite øl

- Det har ikke klikka for meg. Jeg tolererer folk som røyker, selv om jeg har slutta. Er nesten aldri på byen, og drikker gjør jeg sjelden. Foretrekker å sitte hjemme ved PC-en, foran TV-en eller skrive låter.

Det eneste syndige i Alex' liv er hamburgeren: et par feite burgere med påmmfri i uka. Ellers er det korn, råkost og salater som gjelder.

I studioet ligger lotionlukta søt. Kjekke og renslige mennesker plager hverandre ikke med sekreter i kampen med vektene. Alex setter seg i «robåten» og gir seg ikke før han slipper årene på fiskeskjær. Der spør han seg selv: - Hvorfor gjør jeg alt dette?

Soloplate

Han svarer selv: - Jeg bygger opp karrieren min. Må stole på meg selv når jeg ikke har noe band i ryggen. Kroppen skal gi meg overskudd. Er ikke interessert i svære muskler. I USA er det rumpa som gjelder. Gutta pumper den full av silikon. Sinnssykt.

Alex har platekontrakt på Sonet. Etter planene kommer solodebuten til høsten. Han er fortsatt hekta på Elvis. Derfor blir albumet fritt for fuzzgitarer og stint av følsomme ballader. The Highrollers er meningsfull tidtrøyte.

Treningsøkta er over og dagen fremdeles ung. Alex hylte seg hes gjennom halve 90-tallet. Han har planer om å synge seg gjennom det andre.

Stor stemme

En dag i «nye» Alex Roséns liv bærer oss videre til sangpedagogen Rigmor Tarøy, som har hatt Sissel Kyrkjebø og andre kjente klassiske- og teatersangere i lære. Alex er på leiting etter stemmen sin; eller det spesielle i stemmen som må fram. Men, er det noe håp for ham, fru Tarøy?

- Joda, Alex har en stor og god stemme, men han må lære at stemmebåndene er muskler, ikke ståltråd. Han har det viktigste; viljen til å lære.

Tarøy har oppdaget langt flere interessante sider ved Alex enn villmannnen:

- Alex leser mye, har kunnskap om historie og filosofi. Han tenker, har sluttet å røyke - og jeg er blitt fan av ham. Jeg møter opp på neste konsert.

Norsk Tarantino

- Hva med et comeback i TV. Det hadde vel smakt?

- TV, ikke utenkelig at det blir noe etter hvert. Har «visse» planer om det, men manageren min mener det er best å holde kjeft foreløpig. Egentlig er det skuespiller jeg vil bli, ikke på teater eller TV. På film.

Alex legger ut om syke og skakke typer, enfoldige, kriminelle eller bare helt harry. Det er slike han vil gi liv til.

- Tenk deg en norsk Kaurismäki eller Tarantino. Det er på tide norsk film oppdager meg.