Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bel Canto endelig fri

Med ny platekontrakt, ny CD og ny video er Bel Canto godt rustet for framtida. Det er fire år siden forrige plate, og i mellomtida har den sentrale duoen Anneli Drecker og Nils Johansen holdt på å gi opp.

- Det er et år siden Atlantic kjøpte oss ut av den gamle kontrakten. Vi var nær ved å gi opp da Crammed Discs i Belgia ikke ville gi slipp på oss. Det sliter veldig på både humør og kreativitet, sier duoen.

Forpliktelser

Etter mange møter mellom advokater og manager kom gruppa seg fri. Nå er Magic Box endelig klar for utgivelse, og det med et stort, internasjonalt selskap i ryggen.

- Ikke at det betyr at vi kan slappe av, det følger mange tunge forpliktelser med en sånn kontrakt. Atlantic ser ikke på oss som en rakett som vil rase oppover listene, de tenker i mer langsiktige baner. Crammed Discs ville derimot at vi skulle selge mer og mer, så de kunne bli større. Vi har et slags fundament i USA, særlig på college-radioene. «Shimmering Warm & Bright» solgte 30 000 uten særlig markedsføring, mest i Texas, merkelig nok, sier Anneli og Nils undrende.

«Streit» singel

«Rumour», den første singelen fra albumet, har denne uka krøpet opp til 34. plass på Billboards «club play»-liste, og videoen sendes på VH-1, MTVs største konkurrent i USA.

- «Rumour» er et forsøk fra vår side på å være streit. Vi holdt på å skrinlegge den, men manager Per Eirik Johansen sto på at den skulle med. Det samme skjedde også med «Shimmering Warm & Bright»-låta, den ville vi heller ikke ha med, men han fikk rett den gangen.

I midten av neste måned spiller Bel Canto en håndfull konserter i Sør-Norge, med start i Bø i Telemark 12. mars.