Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chicago spiller videre

Med snart tretti år bak seg, har den amerikanske gruppa Chicago blitt skikkelige veteraner i rockebransjen. Men de har ingen planer om å gi seg - både ny plate og ny turné står på årets program. I går var de innom Oslo for å opptre i «Wiese» og bli intervjuet i Dagbladet.

Chicago gir vanligvis ut album med bare et nummer som tittel. Det kom så langt som «Twenty-1», men fjorårets storbandplate het «Night And Day» og årets skal hete «The Stone Of Sisyphos». Det er også kommet en ny samleplate som rett og slett heter «The Very Best Of Chicago».

Gamlegutta

- Vi har kommet ut av tellingen, derfor. Men det nye albumet er noe av det morsomste vi har spilt inn på mange år, det har noe av den samme stemningen som de aller første platene, sier James Pankow. Sammen med Robert Lamm, Lee Loughnane og Walter Parazaider utgjør han gamlegutta i det åtte manns sterke Chicago.

- Vi foretrekker at du sier originalmedlemmene, kommer det fra Robert Lamm.

Til sommeren blir det USA-turné sammen med noen andre veteraner, Crosby, Stills & Nash. Chicago har også tenkt seg en konsert i Hollywood Bowl sammen med Los Angeles Philharmonic.

Sunt miljø

Vokalist Jason Scheff ble med i Chicago for ti år siden, da Peter Cetera sluttet.

- Det var et overraskende sunt miljø i dette bandet, jeg kjenner til andre veletablerte band hvor tilstandene er sinnssyke. Alle skal bo på forskjellige hoteller og har hver sin manager med på turné. Sånn er det ikke i Chicago, forteller Scheff.

Til høsten blir det muligens Europaturné, men det avhenger av hvordan responsen blir på singelen «Let's Take A Lifetime».