Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dronningen fikk nyheten på TV

Diana sier ja til skils-misse LONDON (Dagbladet): Diana fortsetter å kjøre sololøp. Buckingham Palace var ikke varslet da Diana i går kom med sin erklæring om at hun aksepterer skilsmisse fra Charles. Men dronningen skal likevel ha uttalt at hun er meget fornøyd med avklaringen.

Dronningen skal ha blitt informert av en lokal nyhetsmelding fra «PA news».

Men om dronningen er glad, så presiserer slottet likevel at de oppfatter Dianas kunngjøring bare som et forslag, og ikke som en endelig avgjørelse. Den vil dronningen selv være med å fatte. Ifølge kilder i Buckingham Palace har kunngjøringen status som «en nyttig avklaring».

Til BBC uttaler denne kilden at saken vil bli grundig diskutert, men det vil ta lang tid før det kommer en uttalelse fra slottet.

- Ingenting avgjort

TV-stasjonens korrespondent legger vekt på at en eventuell prinsessetittel for Diana er å betrakte som et forslag fra henne selv.

- Ingenting er avgjort, sier han.

Ytterligere detaljer rundt Dianas framtidige rolle skal ikke ha blitt diskutert på møtet med Charles i Buckingham Palace i går.

- Overrasket

Prinsesse Dianas advokat, Anthony Julius, uttalte seint i går kveld til BBC at han var overrasket over at Buckingham Palace benektet at det var inngått en avtale mellom Charles og Diana.

- Partene kom til enighet under et møte i går ettermiddag, opplyste advokaten.

- Som ventet

- Skilsmissen er ikke annet enn et forventet resultat av separasjonen, sier grunnlovsekspert lord Fawsley. Han vurderer kunngjøringen som et fornuftig forslag, som gjør at begge to kan starte på en ny frisk.

- Dessuten vil skilsmissen gi Charles en sterkere posisjon når han blir konge, sier lorden.

I det meget omtalte TV-intervjuet Diana gjorde i fjor høst sa hun det motsatte - hun betvilte at Charles noen gang ville komme til å bli konge.

Multimillionavtale

ITV melder at slottets advokater allerede skal være i full sving med å utarbeide detaljer i en «multimillionavtale» - og da snakker vi i engelske pund - mellom prinsen og prinsessen av Wales.

Forslag til en økonomisk ordning og formaliteter rundt skilsmissen kan allerede ha blitt forfattet, men de er neppe endelig fullført, heter det fra ITV.

- Charles for gammel

Dianas stebestemor er også på banen og uttaler seg. Hun sier at Charles var den eneste mannen i Dianas liv, og at hun elsket ham meget høyt.

- Hun ville bare ha kjærlighet og barn. Jeg tror han var for gammel for henne, og nå lever hun et kjedelig liv, melder bestemor.

Erkebiskopen av Canterbury på sin side tror at Dianas aksept av skilsmisse vil være til det beste for alle berørte parter.

Det er ventet en uttalelse fra Downing Street i løpet av dagen. Men statsminister John Major er utenlands. Derfor må en annen minister kunngjøre regjeringens offisielle syn på saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media