Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Flatland er en gullgutt»

I går ble det kjent at Hallvard Flatland kommer til å trekke seg fra TvNorge. Reklamebransjen setter prisen på Flatlands overgang til en annen kanal til to millioner kroner. - Han er hele TV-bransjens gullgutt, sier Tomm Walter Larsen i La Familia.

- Var det ikke for Flatland, ville TvNorge gått konkurs. En uvurderlig programleder for en kommersiell kanal, men han velger nok NRK! sier Carat Inter Medias toppsjef, Helge Onsum. Han er på linje med store deler av bransjen. Kjetil Try i reklamebyrået JBR og Tomm Walter Larsen i La Familia er langt på vei enige med Onsum. Flatland er en gullgruve.

- Gullgutt! Det er bare å se på seertallene, det, sier Larsen.

- Og var jeg TV 2-sjef Arne Jensen, ville jeg gitt ham to millioner. Uten å blunke. Ved å heve seertallene til 700 000 en fredag vil han fikse millioner ekstra på én kveld, mener Larsen.

Ekte folkelig

- Hva gjør ham så ettertraktet?

Larsen: - Han er en av de dyktigste programlederne i landet. Evnen til å lytte til dem han intervjuer er han nesten aleine om. Han er ikke så opptatt av å framheve seg sjøl som de andre. Derfor oppleves han som folkelig, nær og ekte.

Onsum: - Han er kanskje landets dyktigste programleder, og blant de mest populære.

Hvor hen?

Nå skal Flatland se seg om etter nye beiter og utfordringer. Kulturkollisjonen mellom ham og svensken Jan Steinmann, som har inntatt direktørstolen i TvNorge, framskyndet flyttelysten. Men hvor havner han?

- Høy markedsverdi betyr ikke automatisk at han havner i reklame-TV. Flatland er økonomisk uavhengig (les: søkkrik) og jeg tror han velger NRK. I TV 2 får han ikke større utfordringer enn han har hatt i TvNorge, sier Larsen.

Også Onsum og Try holder NRK som storfavoritt i kampen om Hallvard.

- Redaksjonelle utfordringer, ikke penger, vil avgjøre. Jeg holder en knapp på NRK. Sier Onsum.

Lei å miste

- Hvordan er det å miste en slik medarbeider?

- For to år siden ville det vært kroken på døra for TvNorge. Nå er de ikke like avhengige av ham, mener Larsen.

- Jeg skjønner ikke at de tør å la ham gå. Det blir et stort tap, sier Onsum.

- Og skulle noen komme i nærheten av å få TV 2 opp på samme nivå som NRK på fredager og lørdager, så er det Flatland.