Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fra langt til kort for Maria

Maria Bonnevie går direkte fra stjernesamarbeid med Bille August og Ingmar Bergman til norsk kortfilm. Den tidligere musikk-kjendisen Torstein Bieler Østtveit skal regissere «Gjestedirigenten». Oslo-Filharmonien er statister.

Etter hovedrolle i Bille August-filmen «Jerusalem» og rolle i Bergman-oppsetningen «Yvonne» på Dramaten i Stockholm, venter nå Oslo Konserthus på skuespillertalentet. Hun spiller cellist i «Gjestedirigenten» og forelsker seg i nettopp gjestedirigenten, spilt av Lasse Kolsrud, i filmen på rundt ni minutter.

- Ingen stjernenykker

Bieler frykter ikke at hun har fått stjernenykker etter å ha samarbeidet med de to regi-gigantene.

- Nei, hun har nok ikke forandret seg noe der. Hun er jordnær og hyggelig å ha med å gjøre fortsatt, sier Bieler Østtveit.

Eks-rockeren har nå kastet seg for fullt inn i filmbransjen. Tidligere er han kjent fra band som Sons of Angels og Ute Til Lunch. Etter et halvårig kurs på Oslo Film-og TV-akademi var han i 1993 klar med debut-kortfilmen «Halfdan Egedius' siste dager». Også i den spilte Maria Bonnevie.

Koster 700 000

Opptakene til «Gjestedirigenten» starter neste uke i Oslo Konserthus. Det skal brukes fire dager på den jobben. Oslo-Filharmonien er statister i filmen, mens dramaet utspiller seg mellom cellisten og gjesten.

- Maria kan ikke spille cello, men hun har begynt å øve, sier Bieler Østtveit.

Produsenter er Eureka Film- og TV-produksjon. Nylig fikk Bieler Østtveit 633 000 kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt for å lage filmen. Den koster vel 700 000 å lage.

«Gjestedirigenten» skal være premiereklar til kortfilm-festivalen i Grimstad i juni.