Fra langt til kort for Maria

Maria Bonnevie går direkte fra stjernesamarbeid med Bille August og Ingmar Bergman til norsk kortfilm. Den tidligere musikk-kjendisen Torstein Bieler Østtveit skal regissere «Gjestedirigenten». Oslo-Filharmonien er statister.

Etter hovedrolle i Bille August-filmen «Jerusalem» og rolle i Bergman-oppsetningen «Yvonne» på Dramaten i Stockholm, venter nå Oslo Konserthus på skuespillertalentet. Hun spiller cellist i «Gjestedirigenten» og forelsker seg i nettopp gjestedirigenten, spilt av Lasse Kolsrud, i filmen på rundt ni minutter.

- Ingen stjernenykker

Bieler frykter ikke at hun har fått stjernenykker etter å ha samarbeidet med de to regi-gigantene.

- Nei, hun har nok ikke forandret seg noe der. Hun er jordnær og hyggelig å ha med å gjøre fortsatt, sier Bieler Østtveit.

Eks-rockeren har nå kastet seg for fullt inn i filmbransjen. Tidligere er han kjent fra band som Sons of Angels og Ute Til Lunch. Etter et halvårig kurs på Oslo Film-og TV-akademi var han i 1993 klar med debut-kortfilmen «Halfdan Egedius' siste dager». Også i den spilte Maria Bonnevie.

Koster 700 000

Opptakene til «Gjestedirigenten» starter neste uke i Oslo Konserthus. Det skal brukes fire dager på den jobben. Oslo-Filharmonien er statister i filmen, mens dramaet utspiller seg mellom cellisten og gjesten.

- Maria kan ikke spille cello, men hun har begynt å øve, sier Bieler Østtveit.

Produsenter er Eureka Film- og TV-produksjon. Nylig fikk Bieler Østtveit 633 000 kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt for å lage filmen. Den koster vel 700 000 å lage.

«Gjestedirigenten» skal være premiereklar til kortfilm-festivalen i Grimstad i juni.