Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Iggy fortsetter til han stuper

PARIS (Dagbladet): Ur-rockeren Iggy Pop kommer til å fortsette til han stuper. I går kveld hylte han ut til et trollbundet parisisk publikum at det eneste han vil er å leve lenger.

Han ga alt og vel så det i lanseringskonserten av CD-en «Naughty Little Doggy». Svetten silte i strømmer der han spratt rundt på scenen på nattklubben Le Gibus. Flere ganger kastet han seg ut til publikum så livvaktene måtte hale ham tilbake på scenen etter beina.

49-åringen er fortsatt en struttende, elektrisk energibunt. Intet kroppslig argument blir spart under konserten. Det lange tjafsete, blonde håret ender i svette strimer etter tre numre. Blodet drypper av leppa.

- Det er en jævlig turné, forteller han og forlanger øl på scenen. Så får han alle med seg i «la, la, la»-refrenget på klassikeren «Passenger», som riktignok ikke har noe med den nye CD-en å gjøre.

Iggy Pop er en kultfigur. Det sto lange køer utenfor nattklubben selv om det var en privat konsert. Den foregikk i et virvlende tempo, så det sitret i mesterens magre, senete bryst.

Under konserten blir Iggy og publikum ett. Som ennå har lenge igjen å leve.