Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Joan kan danke ut Mariah

når Grammy-prisene deles ut Joan Osborne (28) har virkelig sommerfugler i magen før årets Grammy-utdeling. Når de amerikanske musikkprisene deles ut 28. februar, kan hun få hele seks statuetter.

- Det er ganske spennende, ja, jeg har like mange nominasjoner som Mariah Carey og Alanis Morrisette, sier Joan Osborne på telefon fra Hamburg. Hun reiser Europa rundt som oppvarming for Melissa Etheridge. Men når Etheridge står på scenen i Oslo, er Joan Osborne i Los Angeles og venter på Grammy-resultater.

Halvannen million

Det er albumet «Relish» og singelen «One Of Us» som er skyld i alt oppstyret. Osbornes rock, som minner om både Bonnie Raitt og Sheryl Crow, har nådd hjem til halvannen million amerikanere.

- Hadde jeg drevet med dette bare for å bli rik og berømt, ville jeg vært lei nå. Det er altfor hardt arbeid. Men jeg er for glad i musikk og glad i å opptre til å bli lei.

«Relish» ble innspilt for to år siden på et ganske klassisk rockevis - i et fredelig hus i skogen.

The Band

- Vi hadde idylliske visjoner om The Band og deres «Music From Big Pink», så vi fant et tømmerhus ved et vann i skogen i staten New York. Om kvelden kom hjorter dit for å drikke. Vi kalte stedet for Big Blue, til ære for The Band.

Joan Osbornes røtter finnes i svart amerikansk musikk - gospel, blues og soul. Nylig var hun i India og prøvde å lære seg litt om indiske sangtradisjoner.

- Det kommer neppe til å prege musikken min, men jeg lærte teknikker som kan gi stemmen mer kraft. Dessuten var det spennende å reise ut på bygda, hvor jeg var den eneste vestlige. Selv om jeg gikk i sari, stirret alle på meg, sier Joan Osborne.