Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kappløp om intervju med Dianas elsker

LONDON (Dagbladet): Kappløpet er i gang om å sikre seg rettighetene til intervjuet med Dianas elsker, den tidligere kapteinen i hæren, James Hewitt. Han har gitt et intervju hvor han forteller «alt».

Elskeren og hans samarbeidspartner Anna Pasternak er bare ute etter penger. De krever 30 millioner kroner for intervjuet. TV-sjefer står likevel i kø, ifølge britisk presse.

James Hewitt blir i mange britiske aviser karakterisert som en «drittsekk», men det forhindrer ikke at interessen for hans historie er stor.

Ifølge The Guardian skal det være Mirror-gruppa som var først ute med et kjempetilbud.

De kan formidle intervjuet gjennom kabelfjernsyn og en rekke aviser. I tillegg kan Mirror-gruppa selge programmet til utenlandske selskaper. De amerikanske TV-selskapene CBS og NBC skal være interessert i å kjøpe det.

TV-intervjuet er foretatt av Anna Pasternak. Hun er barnebarn av forfatteren Boris Pasternak. Hun skrev boka «Princess in Love», om forholdet mellom Diana og James Hewitt.

I TV-intervjuet stiller Pasternak James Hewitt 130 spørsmål.

Hun påstår selv at alle sider ved forholdet illustreres og at programmet er «positivt» overfor prinsesse Diana.

Konkurrentene i Murdoch-selskapet er meget kritiske. De vil ikke by på programmet. Lederen for nyhetsavdelingen i Sky, Iam Cook sier at de er «bekymret» fordi James Hewitt ikke intervjues av en uavhengig journalist.

De mener det er i strid med journalistiske regler at en person som er part i saken, som Anna Pasternak, stiller spørsmålene.