Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Krangler om penger

- Diana koster 10 000 kroner dagen, sier Charles LONDON (Dagbladet): 150 millioner kroner kontant på labben, ni millioner årlig, fem millioner årlig eller en mellomting? Akkurat nå går kalkulatorene varme i Kensington Palace og Buckingham Palace. Pengekrangelen mellom Charles og Diana er i full gang.

Diana var i går offentlig opprørt og trist etter onsdagens offentliggjøring av den nært forestående skilsmissen fra prins Charles. Så opprørt at hun droppet et engasjement for Røde Kors og låste seg inne på Kensington Palace. Der satt hun sammen med sine advokater og la opp den kommende pengegaloppen mot Charles.

Alt mens Cilla Black - reisesjekkens TV-dronning her i England - steppet inn og gjorde Røde Kors-jobben som reserve.

Charles valgte friluft og oljesølet etter Sea Empress i Milford Haven. I Wales gikk han rundt på strendene og så på skoene sine. Ethvert medieforsøk på å nærme seg onsdagens sensasjonelle skilsmissenyhet ble parert med en helproff mine og en pekefinger mot en eller annen måke.

At kona er i ferd med å grave høl i hans kongelige lommebok så han ikke ut til å bry seg om i det hele tatt.

Krav og tilbud

Etter det Dagbladet erfarer skal Diana ha forlangt 150 millioner kroner av Charles på onsdagens avgjørende skilsmissemøte. Kravet ble fremmet for å dekke tort, svie, framtid og alt, og var Dianas forslag på et kontantoppgjør. Charles derimot - som bare har en inntekt på drøye 40 millioner kroner i året, skal ha svart med å tilby en årlig utbetaling på fem millioner.

Akkurat det gikk veldig dårlig.

Eksperttips: 7,5 mill.

Diana vil nemlig ha alt på en gang. Og får hun ikke det, er ni millioner kroner hennes økosyn på å overleve med stil. Men i går kveld ble øyas kongedømmeeksperter dratt inn i de engelske TV-studioer for å synse litt rundt Dianas og Charles' økonomiske framtid.

De ble enige om at en årlig overføring på 7,5 millioner fort kan bli den økonomiske enden på visa.

- Diana koster 10 000 kroner om dagen, sa Charles da skilsmissekrigen begynte. Husholdet hennes koster tre millioner i året. Og bruker man gangetabellen på det daglige - klær, sko, hår, lunsjer og trening - og addisjonsmetoden på det det koster å bo gratis i Kensington Palace, får man 6,65 millioner kroner.

Får ekspertene rett, vil Diana sitte igjen med 850 000 kroner i året til blader, engelsk konfekt og bensin.