Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

MADONNA TRÅKKER I SALATEN

BUENOS AIRES (NTB): Madonna starter i helga opptaken til filmen «Evita». Men hun har allerede rukket å skape harme i brede lag av den argentinske befolkningen. Mange argentinere syns det er høyst upassende at det amerikanske sexsymbolet skal framstille deres egen nasjonalheltinne på film.

Madonna skal spille hovedrollen som Eva Peron i Alan Parkers nye storfilm, bygd på Tim Rice og Andrew Lloyd Webbers musikal «Evita». Eva Peron - den argentiske diktatoren Juan Perons hustru - døde av livmorkreft i 1952, bare 33 år gammel.

Madonna har ikke nøyd seg med å etterape den virkelige Evitas frisyre og klesstil - ved hjelp av kontaktlinser har hennes egne, vanligvis blå øyne fått et skjær av fru Perons brune.

«Høyst upassende»

På vei inn i Buenos Aires kunne den amerikanske pop-divaen se graffitien på mange av Buenos Aires' vegger: - Ut med Madonna! Leve Evita!

De unge medlemmene av hennes egen fan-club i Argentina, Club Lucky Star de Madonna, har riktignok forsøkt å verne om sitt idol. De beundrer henne for hennes musikk og hennes personlige utstråling og kan ikke forstå alt oppstyret rundt filmrollen.

Men den eldre generasjonen av argentinere vil være i fred med sine minner om den virkelige Eva-Marie Duarte, som hun het før hun giftet seg med Peron.

En gruppe parlamentarikere fra det regjerende Peronist-partiet har brakt krangelen opp på det politiske og diplomatiske plan.

Drapstrusler

De krever simpelthen at Madonna blir erklært uønsket i Argentina. Å erklære en utenlandsk statsborger persona non grata, som det heter på diplomatspråket, er en alvorlig handling. Den brukes vanligvis bare mot diplomater som har gjort seg skyldig i spionasje eller andre grove overtramp.

Stemningen har vært så opphisset at argentinske myndigheter har sett seg nødt til å utstyre Madonna med en egen livvakt. Sikkerhetstiltakene omkring resten av staben er også skjerpet, etter at flere av de argentinske medvirkende har mottatt drapstrusler.