Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marshall med stjerneblikk

Canada framstår etter hvert som den reneste utklekkingsanstalt for solide rockejenter, og nyeste skudd på stjernestammen heter Amanda Marshall. I kveld opptrer hun i «Wiese» på NRK1.

Hun er født og oppvokst i Toronto, og har allerede rukket å selge et helt platina-lass av debutplaten i hjemlandet. Nå står resten av verden for tur.

- Canada har vel alltid hatt gode artister, men de seinere åra har vist at selve musikkbransjen er blitt mer profesjonell, og at kontraktene er bedre lagt til rette for internasjonal lansering, sier Amanda diplomatisk når Dagbladet møter henne.

Kanskje er ikke suksessen så tilfeldig, for da hun var 16 år, ble hun oppdaget av den populære kanadiske bluesrockeren Jeff Healey.

- Sangen har alltid opptatt meg. Da jeg var 16, hadde jeg allerede mitt eget band, og etter en konsert ble jeg introdusert for Jeff Healey. Vi likte hverandre og jeg begynte å kore for ham. Etter hvert spilte jeg også support med bandet mitt på hans turneer. Vi holder fremdeles kontakten, men vi har ikke noen planer om videre samarbeid, sier hun.